Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, ilçe ziyaretleri kapsamında Mihalgazi ilçesini ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Mihalgazi İlçe Başkanı Hasan Ünal ve Sarıcakaya İlçe Başkanı Hasan Yılmaz eşliğinde pazarı gezen Süllü vatandaşlar ve pazarcılarla ekonomi ve artan fiyatları değerlendirdi. CHP Milletvekili Süllü daha sonra ilçede üreticilerin yaşadığı sorunları yerinde tespit etmek için Mihalgazi Belediyesi meyve, sebze hali, soğuk hava deposu ve atıl durumda olan eski elektrik üretim binasında incelemelerde bulundu.

“İç Anadolu’nun Çukurova’sı olarak bilinen topraklarımızdaki bugünkü ziyaretlerimizde üreticimizin sorunlarını dinledik. Yüksek girdi maliyetlerinden şikâyetçi üreticimiz dertlerine derman arıyor.  Mihalgazi'de üreticimiz ürünlerini günün şartlarına uygun olmayan tesislerde pazarlamak ve depolamak zorunda kalıyor” diyen Dr. Jale Nur Süllü “Mihalgazi ilçemizde bulunan soğuk hava deposunun içini görme şansımız olmasa da yetersiz olduğunu üreticilerimizden dinledik ve deponun dışının virane hali her şeyi anlatmakta. İlçemizde bulunan ve 60 yıl önce kurulan 90' lı yıllarda elden geçirilen elektrik üreten, bölgenin un öğütme ihtiyacını da içindeki değirmen ile karşılayan tesis, bugün metruk bir yapı halinde kaderine terk edilmiş. Bugün termik santraller gibi çevreyi kirleten enerji santralleri yapılmaya çalışılarak sürekli enerji sıkıntısından söz edilirken üreticinin enerji ihtiyacına katkı sunacak tesisin atıl durması içler acısı.  Ayrıca bu hali ile ciddi güvenlik sorunu da yaratıyor ve acilen önlem alınması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 Süllü ilçede üreticinin en büyük sorunlarından birinin de elektrik olduğunu vurgulayarak yetersiz ve eski trafolar sebebiyle elektriklerin sık sık kesildiğini bireysel abonelik önündeki engeller sebebiyle ortak elektrik kullanım ücretlerinin üreticinin belini büktüğünün altını çizdi.

İlçe ziyaretlerine devam edeceklerini belirten Süllü “Üreticilerimiz, seçim öncesi verilen sözlerin bir bir unutulduğunu belirterek piyasada rekabet koşullarını yakalamak için günümüz şartlarına ayak uyduran tesislerle, gerçekçi tarım politikaları ile desteklenmek istiyor” dedi.

Editör: TE Bilişim