Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması için şehit olmuş güvenlik korucularına Devlet Övünç Madalyası verilmesine ilişkin soru önergesini TBMM Başkanlığına verdi.  

Devlet Övünç Madalyası “Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek malul olanlara ve şehit olan kişilerin mirasçılarına verilir” ifadesinden yola çıkarak çalışmalara başlayan Milletvekili Sazak, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde 1985 yılından itibaren 1.800’den fazla vatan sevdalısı güvenlik korucusunun şehit olduğunu vurguladı. Güvenlik korucularının Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da terörle mücadele en ön saflarda yer aldığını belirten MHP’li Sazak, “şehit güvenlik korucularının aileleri ve gaziler haklı olarak Devlet Övünç Madalyası talep etmektedir” dedi.

TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Eylül Gaziler Gününde şehit olmuş güvenlik korucuları için Devlet Övünç Madalyası dağıtılması talimatı verdiğinin altını çizen Sazak’ın, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönettiği sorular şu şekilde;

-Şehit olan güvenlik korucularının ailelerine ve gazilere layık oldukları Devlet Övünç Madalyası verilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır? Yapılmaktaysa madalyalar ne zaman takdim edilecektir?

-Şimdiye kadar şehit ailelerine ve gazilere kaç tane Devlet Övünç Madalyası verilmiştir? “

Editör: TE Bilişim