Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl partisinin Pazar günü toplantısında, dünya ve ülke sorunlarını değindi.

İnsanlığın özlemle beklediği Hak ve Adalet merkezli yeni bir dünyanın kurulmasına temennisinde bulunan SP İl Başkanı Bingöl, “Ülkemiz ve coğrafyamız önemli bir süreçle karşı karşıyadır. Bugün hükümet edenlerin bu süreci iyi yönetemedikleri kanaatindeyiz.  Dış politika, ekonomi, eğitim, ahlaki değerlerin aşınması gibi konular birlikte değerlendirildiğinde ne demek istediğimiz net olarak anlaşılmaktadır. Bu süreç aklı selim ve ortak akılla normalleşebilir” dedi.

Ülkenin bekasından söz edenlerin kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı ve ötekileştirici söylemlerden vazgeçmediğini belirten SP İl Başkanı Bingöl şunları söyledi:

“Toplumu algı operasyonunun esiri haline getirerek gerçekle yüzleşmesini, gerçekleri görmesini engellemektedir. Bu tablo böyle devam ederse asıl o zaman Türkiye’nin bekası gerçeği ile karşı karşıya gelinebilir.  Türkiye içeride otak bir stratejik akıl üretmek zorundadır. Türkiye’de yaşayan, bu ülkeyi, bu milleti, bu ümmeti seven herkes sağlıklı bir şekilde d üşünmeyi, tefekkür etmeyi ve aklını en güzel şekilde kullanmayı tarihi bir görev olarak görmelidir. Saadet Partisi olarak hükümet edenleri düşünmeye davet ediyoruz. Bir aya yakın bir zamandır devam eden Afrin Harekatını destekliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Şeker fabrikalarını tek kalemle satacaklar

Hem ‘ABD ile savaşıyoruz’ diyeceksiniz , hem de ortaklığa devam edeceksiniz. Allah’ım sen aklımıza mukayet ol demekten başka çaremiz yoktur. Bu savaş devam ederken, ABD ve teröre karşı mücadele verilen bir dönemde ülkemizin en önemli 14 adet Şeker Fabrikası yangından mal kaçırır gibi tek kalemde satılacaktır. Buna şiddetle karşı çıkıyoruz.  16 yıllık iktidar döneminde borçla ve tüketimle büyüme modelini tercih eden AKP, altyapı yatırımları ve inşaat rantlarıyla övünürken Anadolu ve çiftçinin gözbebeği şeker pancarı ve şeker fabrikalarının idam fermanını imzalamıştır. Bütün bunlar tam da savaştığımız ABD’li CARGILL’in tavsiye raporunun ardından olmuştur. Şeker fabrikalarının satılması hem o yörelerin şeker pancarı üretimine ölümcül bir darbe vuracak, hem yerel ekonomisi olumsuz etkilenecek hem de Türkiye ürettiği ve güçlü olduğu şeker pancarından vazgeçerek ithalatçı durumuna düşerek sağlık açısından zararlı olan mısır şekerine mahkum olacaktır.”

                                                                                    

Editör: TE Bilişim