Eskişehir Ülkü Ocakları, Ahilik Haftası dolayısıyla esnafa siftah dağıttı.

Eskişehir’de sabahın ilk ışıklarıyla dükkânlarını açan esnaf, alışkın olmadıkları bir kültürel farkındalık projesiyle karşılaştı.

Eskişehir Ülkü Ocakları baskılı zarflar içerisinde 1 lira ile birlikte ‘Siftah Bizden Bereket Allah cc’dan mesajları yer aldığı ‘Esnafa Ahilik Nasihatı’ dağıtıldı.

Eskişehir Ülkü Ocakları – Tepebaşı Ülkü Ocağı bölgesinde dağıtımına başlanılan bu davranışı esnaftan takdir topladı.

Bağlar esnaflarından Anadolu kırtasiye, Sakarya Caddesi esnaflarından, Can market (Soner Berberler), Uluönder esnaflarından Bahriyeli Kıraathane işletmecisi İlhan Kısa, Esentepe esnaflarından Hisar Sigorta işletmecisi Harun Taşdemir, Çamlıca esnaflarından Kozak Çay Evi işletmecisi Fuat Kozak başta olmak üzere biçok esnafa dağıtım yapıldı.

Esnaflar ‘sabahtan dükkânlarımızı açtığımızda böyle güzel ve anlamlı bir sürprizle karşılaşmaktan mutlu olduk. ‘Siftahla birlikte ahilik kültürü nedir, bununla ilgili bir bilgi içeren mektup yer alıyor içinde. Bu kültürü yeniden hatırlamak çok faydalı oldu. Ayrıca Pandemi döneminde esnafımız zor günlerden geçiyor, bu iyi bir moral oldu. Ahilik kültürünü hatırlamak, o düsturun inceliklerini bir kez daha idrak edebilmek önemli. Burada Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Aksoy nezdinde, bu projede emeği geçen herkesi kutluyoruz’ dediler.

Dağıtım Odunpazarı, Yunusemre ve Eskişehir’in tüm bölgesinde devam edecek.

Editör: TE Bilişim