Türkiye’de krizin adım adım geldiğini belirten Emek Partisi Eskişehir İl yönetim kurulu üyesi İbrahim Akgün,  Çünkü bu kriz, AKP hükümetlerinin 16 yıllık ekonomik politikalarının gelip dayandığı yerdir. Bu kriz; gayet ‘yerli ve milli bir kriz’dir” dedi.

İşçilerin toplu tavır koymaya yönelmeleri gerektiğini ifade eden Akgün, “Faizi beklediklerinde bile yüksek seviyeye çektirerek zafer kazanan piyasacılar, şimdi de ‘orta vadeli program’ın yerli ve yabancı büyük sermayenin çıkarları doğrultusunda bir program olarak biçimlenmesi için taleplerini sıralamaya başlamışlardır.

‘Yerli ve mili kriz’e yerli ve milli faiz artışı’ aşısının onların istediği sonucu vermesi zordur. Ama burada asıl olan bu ‘aşı’nın karşısında olan emek güçlerinin ne yapacağıdır” diye konuştu.

“İşçi sınıfının, emekçilerin, Türkiye’nin halklarının krizin yükünü reddetme mücadelesini ete kemiğe büründürmesi gereklidir” diyen Emek Partisi Eskişehir İl yönetim kurulu üyesi Akgün şunları söyledi:

“Bu yüzdendir ki, işçiler arasında ‘krizin yükünü reddetme’ sloganını öne çıkararak ‘Maaşlara ek zam yapılsın, Zamlar geri alınsın,’ talepleriyle başlattıkları mücadeleler bugün için cılız da olsa toplu ve birlikte mücadele için önemli adımlardır.

Bu nedenle EMEK Partisi olarak,  tüm işçi ve emek güçlerine çağrımızdır. Bu talepler için şimdi bir araya gelmezsek ne zaman geleceğiz.”

Editör: TE Bilişim