İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş Sivrihisar'da yaşanan otopark sorunu ile ilgili şu açıklamayı yaptı; "Son yıllarda taşıt sayılarındaki hızlı artış, iş merkezleri ile kamu kuruluşlarının şehir merkezinde yoğunlaşması, taşıtların park etme sürelerinin hareket halindeki sürelerden fazla olması gibi nedenlerle İlçemiz merkezinde otopark ihtiyacı ortaya çıkmış, alt yapı yetersizliğiyle birlikte sorun çekilmez hale gelmiştir.

Bilhassa şu günlerde ilçemizin tarih, kültür, inanç turizmine açılması, ilçemizde çekimleri yapılan gönül dağı dizisinin reyting yapması neticesinde ilçemize çok sayıda ziyaretçi gelmeye başlamıştır.

İlçe merkezinin eski yerleşim yeri olması nedeniyle sokaklarımız caddelerimiz çok küçük ve dardır. İşyerlerinin kamu kuruluşlarının bu merkezde toplanması, tarihi, kültürel değerlerimizin bu alanda yer alması ve ilçemizde çekilen gönül dağı dizisizinde bu bölgede çekimlerinin yapılması dolayısı ile ilçe merkezinde büyük trafik sorunu ve buna bağlı olarak da otopark sorunu yaşanmaktadır. Özellikle ilçemizin tarihi değerlerini görmek için ilçemize gelen ziyaretçiler araçlarının park edecek mekân bulamamakta ve büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar. Bilhassa şehir merkezi ulu cami civarında bazı zamanlar trafik tıkanma noktasına gelmekte ve vatandaşlarımızı çileden çıkarmaktadır.

Sorunun çözümü için kısa, orta ve uzun vadeli önerilerimiz vardır. Tarihi mekânları içinde barındıran kısımlar tali yollar yapılmak sureti ile trafiğe kapatılmalıdır. Çarşı merkezinin arka sokaklarında bulunan metruk binalar kamulaştırılarak yeni otopark alanları oluşturulmalıdır. Yeni yerleşim yerlerinde ticaret merkezleri oluşturulup esnafımız teşvik edilerek buralara yönlendirilmelidir. Kamu kuruluşları yeni yerleşim alanlarına taşınarak şehir içi trafik azaltılmalıdır. Sit alanları dışında kamulaştırılma yapılarak yeni otopark alanları oluşturulmalıdır. Esnaflarımızın araçlarını bu alanların dışında park etmeleri sağlanmalıdır. Bu dar alanda park etmek isteyen sürücülerden az da olsa saat başı park ücreti alınarak hem park süreleri azaltılmalı hem de belediyemize kaynak sağlanmalıdır. Pazaryerinin yeni yerleşim alanlarına kapalı pazaryeri yapmak suretiyle taşınarak etrafında işyerleri açılmak sureti ile şehir içi trafik rahatlatılmalıdır.

İlçemizde gün geçtikçe vatandaşlarımıza ve ilçemize gelen misafirlerimize büyük sıkıntılar yaşatan trafik ve otopark sorunu ihmal edilmeden öncelikli olarak çözümü noktasında sivil toplum örgütleri ile de istişareler yapılarak çözüme kavuşturulmalıdır."

Editör: TE Bilişim