İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, TRT’de yayınlanacak olan GÖNÜL DAĞI isimli dizinin çekimleri sürecinde, Sivrihisar İlçesinin isminin  Gedelli olarak gösterilmesine tepki gösterdi.         Toptaş, "TRT’de yayınlanacak olan GÖNÜL DAĞI isimli dizinin çekimleri sürecinde, Sivrihisar İlçemizin girişine senaryo gereği “Gedelli’ye Hoşgeldiniz”  yazısı yerleştirilerek çekimler yapılması Sivrihisar’lı hemşerilerimizi üzmüş ve haklı tepkilerine neden olmuştur.

            Hemşerilerimiz, TRT’de yayınlanacak olan Gönül Dağı dizisi aracılığıyla, tarihin sayfalarına bin yıldır altın harflerle yazdıran, dört medeniyete ev sahipliği yapan, Selçuklunun, Osmanlının ve Milli Mücadelenin her satırında mührü olan Sivrihisar İlçemizin tanıtımının sağlanacağı düşüncesiyle çok sevinmişti.

            Ancak, dizi çekimleri sırasında İlçe girişine Gedelli tabelası konularak çekimlerin Niğde’nin Ulukışla İlçesine bağlı bir köy olan Gedelli’de yapıldığı ve çekimlere giren güzelliklerin Gedelliye aitmiş gibi gösterilerek Sivrihisar değerleri üzerinden Gedelli tanıtımının yapılması İlçemizde şaşkınlık yaratmıştır.

            Nasrettin Hoca, Yunusemre, Selmani Farisi, Aziz Mahmut Hüdayi, Hızırbey gibi tarihe mal olmuş kişilerin ayak izlerinin bulunduğu, Milli Mücadelede orduya uçak alıp bağışlayan, Atatürk’ün Ankara dışında ilk Bakanlar Kurulunu topladığı bu tarihi İlçenin çekimleri sırasında başka bir isimle tanıtılması, andığımız şahsiyetlere ve ilçe halkına vefasızlık ve saygısızlıktır.

            Yanlış çekilen bölümün yayınlamadan düzeltilmesi, senaryo gereği de olsa Gedelli’ye Hoş Geldiniz yazısının kaldırılarak Sivrihisar’a Hoş Geldiniz  yazısının kullanılması konusundaki Hemşerilerimizin haklı talebinin bir an önce yerine getirilmesi gerektiği konusunda, bu diziyi çeken senarist, yönetmen ve ekibinin dikkatlerini çekiyoruz. Gedelli tabelasının Sivrihisar girişine asılmasına izin veren yetkilileri, tabelayı hemen kaldırılması için harekete geçmeye davet ediyoruz.

Saygılarımla;

                                                                                             

                                                                                                   

                                                                                  

Editör: TE Bilişim