AK Parti’de Halk Günü buluşması öncesinde Milletvekili Salih Koca, Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ve il başkan yardımcıları ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koca Büyükşehir Belediyesi davalarında yargılananların avukatı Cemal Okan Yüksel’in iddialarına da sert yanıt verdi. Kurban bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Milletvekili Koca, her hafta yeni bir  gündem maddesi paylaştıklarını, Sarıcakaya yolunun, çevre yolu üzerinde 30’a yakın noktada alt geçit üst geçit yapılması, eksikliklerin tamamlanması, hızlı trenin kapalı kesitinin üstünün ihaleye çıkması ile ilgi gündem maddelerini paylaştıklarını bu hafta da seçim döenminde verdiğimiz sözü hatırlatma istediğini söyledi. Kırka’ya verdikleri sözü hatırlatan Koca, müjdeyi şöyle açıkladı: “Kırka Boraks’a 40’a yakın yeni istihdam sağlanacağını söylemiştik, bununla ilgi karar alındı, müjdeyi vermek istiyorum Kırka’da 80 personel çeşitli iş kollarında çalıştırılacak, ilana çıktı, başvurular İş Kur’a yapılacak. KPSS puanı ile eleman alınacak,

 

EN ÇOK ESKİŞEHİRLE İLGİLİ

 

TBMM’de yeni dönemde Eskişehir’e özel gündem maddelerinin bulunup bulunmadığına ilişkin soruyu yanıtlayan Koca,  şunları söyledi: “Bir ile özel en fazla yasal düzenleme bu dönem TBMM’de Eskişehir ile ilgili yapıldığına inanıyorum, Eskişehir özelinde birçok yasal düzenleme yapıldı. Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ile ilgili ve başka konularda da bir çok kez ismimiz anıldı ve Eskişehir’e özel yasalar çıkarıldı bu takdire şayandır. 3’üncü üniversite için bu yasama döneminde yasa teklifini meclise sunup, bunu şehre kazandırmak istiyoruz. Şu ana kadar Eskişehir’e 10 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldı. Bir o kadar da Devlet Planlama Teşkilatı’nca planlanan proje var.”

MEYDAN ANKETİ

 

Meydan ile ilgili düzenlemelerin nasıl yapılacağını da anlatan Koca, “Meydanla ilgili anket çalışması yapıldı, kent meydanına ilişkin görüşler alındı, bu görüşler doğrultusunda en uygun projenin yapılıp, 7 gün 24 saat kullanılacak çok güzel bir alan yapılacağına inanıyorum” dedi.  

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DAVALARI

 

Büyükşehir Belediyesi davalarında yargılananların avukatı Cemal Okan Yüksel’in Salih Koca hakkında yaptığı, ‘Dokunulmazlık zırhının arkasına saklanarak yanıltıcı bilgiler veriyor” iddialarını da yanıtladı. Söz konusu avukata ilişkin bir şey söylemek istemediğini dile getiren Koca, şunları söyledi: “Susmanın asaletini seçmek en büyük cevaptır. Bu şahıs, Sanık Yılmaz Büyükerşen’in avukatı olarak mahkemeye gerçek dışı beyanda bulunduğu iki kez yüzüne söylenen bir kişidir, bu doğru olmayan beyanları Büyükerşen’in hüküm giymesine neden olduğu için Yüksel’in sabıkalı hale getirdiği müvekkiline karşı bir diyet borcunu ödeme çabası olduğunu düşünüyorum. Şahsımız ve partimiz üzerinden prim yapmaya çalışan bir şahıs, biz önce söze bakıyoruz söz mü diye sonra da söyleyene bakıyoruz, sonra bunlara cevap veriyoruz, bu beyanları hukuk nezdinde takip edeceğiz.” Yaptığı açıklamaların arkasında durduğunu ifade eden Koca, dileyen kişilerin hakkında dava açabileceğini, gerekirse dokulmazlığının kaldırılması için de başvurabileceğini sözlerine ekledi.

 

60 TRİLYON LİRALIK KAMU ZARARI

 

Büyükşehir’e açılan çok ciddi davalar olduğunu ifade eden Koca söz konusu davalarla ilgili; 1’inci ve ikinci ağır ceza ve asliye mahkemelerinde toplam açılan 13 dava bulunduğunu, bunların konularının resmi belgede sahtecilik kamu ihalesine fesat karıştırma, edimin infazına fesat karıştırma kamu ihalesine fesat karıştırma, kamu görevlisinin resmi belgede sahtecilik yapması gibi konular içerdiğini ifade etti. Bu davalarda yaklaşık 60 trilyon liralık kamu zararı olduğu söylendiğini kaydeden Koca, “Bu davada biz müştekiyiz belediye ve kamu adına belediyenin haklarını korumak üzere burada yapılan yolsuzluklarla ilgili suç duyurusunda bulunduk bugün de olsa aynı şikayetlerde bulunuyoruz. Belediyenin çıkarlarını korumak üzere bu şikayetlerde bulunuyoruz” diye konuştu. Mahkemenin devam ettiğini hatırlatan Koca,“Büyükerşen’in böyle bir suçumuz yoktur diyemediği bir olayı, hakimler, savcılar üzerinden siyaset yaparak kapatmaya çalışmasının yanlış olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

 

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

 

İddianamelerden örnekler veren Milletvekili Koca, “Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri rahmetli Mustafa Mansız’a 2009 yılında beton 57 liraya satılıyor, 2007 yılında ise Büyükşehir’e 224 liraya satılıyor, yani 4 katı yüksek rakama satın alınıyor. İhalede 1500 metreküp beton alınacak denirken 7 bin 200 metreküp beton alınıyor, biz bunların peşindeyiz ve peşini bırakmayacağız” ifadelerini kullandı. Bilir kişilerle ilgili iddiaları da yanıtlayan Koca, “Yaklaşık 9 ayrı bilirkişi heyeti oluşturuldu. Bunu bakanlıkların yolladığı söyleniyor ama bunların birçoğu Cumhuriyet Savcılığı’nca görevlendirilmiş kişiler, bu kişiler; müfettiş yardımcısı, baş müfettiş, inşaat mühendisi, makine mühendisi, elektrik mühendisi, harita mühendisi, vergi başmüfettişi, maliye uzmanı sıfatıyla kişiler bulunuyor” dedi.

 

Editör: TE Bilişim