Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın genel seçimlerde bir radyoda yaptığı konuşma yerel seçimlerde tekrar gündem oldu. MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur Yüceses, Ak Parti Tepebaşı İlçe Başkanı’nın açıklamalarına CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilla Dalgıç yanıt verdi. Açıklamalar şöyle;

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan ÇİZMELİOĞLU: Geçtiğimiz günlerde CHP Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Şehit Aileleri ile bir araya geldiği toplantıda, “Şehit Kanı üzerinden siyaset” yapmadığını açıklamış. Yakın geçmişe baktığımızda, (24 Haziran 2018 Genel Seçimleri sürecinde) Ahmet Ataç’ın, bir medya kanalında yapılan söyleşide, terör örgütleri ile ilişkisini itiraf eden, vatanımızda binlerce şehit verdiğimiz YPG, PYD’den destek aldığını söyleyen HDP’ye oy istemişti.

Radyo kanalından yaptığı açıklamada, HDP’nin barajı geçmesinin çok önemli olduğunu, HDP’nin PKK ile anılmasının son derece yanlış olduğunu, sırf Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a inat olması adına, desteklediklerini açıklamıştı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kobani ziyareti ardından döndüğü Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Biz sırtımızı YPG'ye ve PYD’ye yaslıyoruz. Bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz. Sırtımızı kime yasladığımızı söylüyoruz, bundan sonra da yaslamaya devam edeceğiz.” Sözleriyle, terör örgütlerinin bir parçası olduğunu itiraf etmiştir.

Mevcut Tepebaşı belediye başkanı Ahmet Ataç, bu söylemlerin ardından, şehit kanlarıyla beslenen terör örgütlerinin uzantısı olan HDP’yi savunmaktadır ve bu terör örgütlerinin yapmış olduğu kıyımlarla, evlatlarını vatan uğrunda şehit vermiş aileleri, sırf siyasi oy kaygısıyla ve göz boyamak amacıyla, kahvaltılı bir toplantı düzenlemiştir. Başkan Ataç’a sormak gerekir: Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Bir elini terör örgütlerinin uzantısı bir partiye, diğer elini de şehit ailelerine uzatması, doğru değildir, bu durum, en hafif tabiriyle, samimiyetsizliktir. Ağzından çıkan sözlerle, yaptığı uygulamalar, birbirini tutmamaktadır.

Başkan Ataç, takiyye yapıyor.

Bu tavır, Ahmet Ataç’ın partisi olan CHP’nin, HDP ile iş birliği yapan tavrına tam uyuyor. Ancak, milletimizin hafızası ile alay etmelerinin bedelini, 31 Mart 2019 seçimlerinde ödeyecekler ve sandıkta cevabını alacaklardır.

UĞUR YÜCESES

Milliyetçi Hareket Partisi Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur Yüceses'in, CHP'li Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın ''Hiçbir zaman şehit kanı üzerinden siyaset yapmadık.'' sözlerine cevaben yapmış olduğu basın açıklaması.  

Milli beka açısından Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimlerinden biri olacak 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala, sandıkta hezimete uğrayacaklarını anlayan CHP'li Belediyelerde ki telaş dikkatlerden kaçmamaktadır.

Son olarak, Eskişehirli şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldiği kahvaltı programında CHP'li Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç; ''Hiçbir zaman şehitlerimiz üzerinden siyaset yapmadık. Onların sadece ve sadece mutluluğu, esenliği için çalışmalarımızı sürdürdük ve neticesinde aramızda çok iyi ilişkiler gelişti. Biz her zaman terörün karşısındayız, lanetliyoruz. Hayatımız boyunca da bu şekilde davrandık.'' demiştir.

Sayın Ataç bu sözleriyle partisinin ve kendisinin zaaflarını örteceğini, bölücü terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP'yi kolladıklarını ve ittifak yaptıklarını gizleyebileceğini düşünüyorsa, büyük yanılgı içindedir.

Sayın Ataç'a hatırlatalım;

Tutuklu HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş değil mi ''Biz daha önder Apo'nun heykelini dikeceğiz, PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamıyoruz'' diyen ve bu sebeple ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak,terör örgütü üyesi olmak,örgüt adına suç işlemek,örgüt propagandası yapmak, Türkiye Cumhuriyeti devletini aşağılamak vs'' iddialarıyla halihazırda yargılanan!

Tutuklu HDP eski eş başkanı Figen Yüksekdağ değil mi ''Biz sırtımızı YPG'ye,YPJ'ye ve PYD'ye yaslıyoruz'' diyen ve bu sebeple "Örgüt yöneticiliği,örgüt propagandası yapmak,toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet,halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye tahrik" iddialarıyla halihazırda yargılanan!

HDP Milletvekili Abdullah Zeydan değil mi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne yönelik olarak ''PKK'nın öyle bir gücü var ki sizi tükürüğüyle boğar'' diyen ve bu sebeple ''terör örgütüne yardım etme ve terör örgütü propagandası yapma'' suçlarından ceza alan!

HDP Merkez Yürütme Kurulu değil mi,Ayn el-arap(Kobani) bahanesiyle, 6-7 Ekim 2014'de PKK yandaşlarını sokağa çağıran ve bu sebeple 35 şehrimize yayılan olaylarda, ikisi polis ellinin üzerinde ölüme,yüzlerce polis ve vatandaşımızın yaralanmasına sebep olan!

Sadece bu örnekler bile, HDP'nin bölücü terör örgütü PKK ile iş birliğini ispata yeter.

Peki,24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesi siz değilmisiniz ''HDP'nin de barajı geçmesi çok önemli,o ciddi bir demokrasi desteği olacak,çünkü şimdi HDP'yi her zaman PKK'yla yönlendiriyorlar, böyle bir şey son derece yanlış'' diyen!

Sayın Ataç;

PKK ile ilişkisi sabit olan HDP'yi sahiplenen yukarıdaki sözlerinize mi,yoksa, şehit aileleri ve gazilerimize yönelik olarak,koltuğunuzu kaybetmemek uğruna söylendiği açıkça ortada olan ''terörün karşısında olduğunuz ve hayatınız boyunca bu şekilde davrandığınız'' masalına mı inanalım!

HDP Kongresinde PKK marşında saygı duruşunda bulunmaktan, PKK'ya yardım ettiği için kayyum atanan HDP'li belediyelere sahip çıkan kişiyi, 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde İzmir'den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak göstermeye kadar, PKK'nın siyasal uzantısı HDP ile içli dışlı olduğu bir çok kez görülmüş olan partinizce olmayabilir ama ''Beka İçin Milli Karar Cumhur İçin İstikrar'' anlayışı ile seçim işbirliği yapan Cumhur İttifakı için ''terör bir beka sorunudur.''

Adı sözde millet ama aslında zillet ittifakıyla seçimleri kazanamayacaklarını anlayan, aziz milletimizin gözünde millilik ve Atatürk'ün partisi olma hüviyetini çoktan kaybetmiş CHP'nin, türlü yalanlarla şehitlerimiz ve gazilerimiz ile aileleri üzerinden oy devşirmeye çalışmaları nafiledir,yüce milletimiz gibi tüm Eskişehir seçmeni de olup bitenin farkındadır ve sandıkta demokratik yollardan gerekli cevabı verecektir.

ATİLLA DALGIÇ

 CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilla Dalgıç:

            AKP Tepebaşı İlçe Başkanının, Tepebaşı Belediye Başkanı Sayın Ahmet Ataç’ın şehit ve gazi aileleri ile yaptığı kahvaltıda söylediği “Şehit kanı üzerinden siyaset yapmadık” sözünden hareketle yaptığı açıklama gerçekten hayret verici.

            AKP Tepebaşı İlçe Başkanı,  her zaman olduğu gibi terör ve inanç üzerinden siyaset yapma gayreti içine girmiştir. Oysa yerel seçimlerde, hizmetin, projenin, şehirle ilgili gelecek tasavvurlarının anlatılması ve halkın oyuna talip olunması gerekir. Ancak, proje üretemeyenler,  yaklaşan acı seçim kaybının korkusu ve telaşı ile çamur atma yolunu seçerler. Oysa karşılarında 15 yıldır belediye başkanlığı yapan bir kişi varken, belediyecilikle ilgili eleştiriler getirememeleri, sayın Ahmet Ataç’ın ne derece doğru bir belediyecilik yaptığının da kanıtıdır. Belediyecilikle ilgili bir tek eleştiri getiremeyip, aslı astarı olmayan ve yaşanan yerel seçim ortamı ile hiç ilgisi bulunmayanterör kavramı üzerinden tartışma açmak çaresizlikten başka bir şey değildir.

            Sayın Ahmet Ataç, millet ittifakının adayıdır ve bu ittifakın içinde Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti bulunmaktadır. Ancak, bu ittifakın içinde bulunmayan diğer tüm partililerin oyu da bizim için değerlidir ve bu oyların tümüne talibiz. Çünkü partilerin kadrolu seçmenleri olmayıp, seçmenlerin her seçimde yeniden gözden geçirdiği ve değişebilir tercihleri vardır. Bir şekilde, Adalet ve Kalkınma Partisine oy vermiş ancak özellikle yaşanan ekonomik çıkmaz ve pahalılık sebebiyle tercihlerini yeniden gözden geçirenlerin oylarına da talibiz.   

            Gerçek zeminde mücadele edemeyenlerin, mücadeleyi başka zemine çekme kurnazlığına ve tuzağına düşmeyeceğimiz iyi bilinmelidir. Yoksa, yakın tarihte AKP’nin terör örgütü ile resmen görüştüğü, pazarlık yaptığı, AKP genel başkanının terör örgütü başına sayın dediği, yine AKP Genel Başkanının valilere terör örgütünün üzerine gitmeyin talimatını verdiğini itiraf ettiği bir süreç yaşanmıştır. Bunu ne yalan haberler, ne hedef saptırmalar ne de başkasına çamur atmalar yok edebilir. AKP İlçe Başkanı milletin hafızası ile dalga geçmeyin dediği için bunları hatırlatma gereği duyulmuştur.

            Şehit aileleri üzerinde elini çek diyen AKP Tepebaşı ilçe Başkanına,  “Allah Ahmet Ataç’tan razı olsun her zaman şehit aileleri ve gazilerin yanında oldu” diyen şehit yakınları ve gazilere bir kulak vermesini öneririm.

            Belediye başkanımız sayın Ahmet Ataç 15 yıl bu şehirde belediye başkanlığı yapmış ve hala yapmaya devam etmektedir. Bu kadar uzun görev süresi içinde adı hiçbir zaman, terör örgütleriyle, tarikatlarla, yasa dışı örgütlerle ve yolsuzluklarla anılmamıştır. Tepebaşında yaşayan herkesin, abisi, kardeşi veya arkadaşı olan, herkesin tanıdığı sevdiği bir kişiye atılan böyle bir iftira tutmayacağı gibi, bu çamur ancak atanların ellerine ve yüzlerini karalar.

Editör: TE Bilişim