AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, Bağlar'da gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla Tepebaşı'nın sorunlarını dile getirdi.

Basın açıklaması öncesi AK Parti Eskişehir İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan ile esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinlendi.

Zamansız kaldırım ve yol çalışması yapıldığını eleştiren İlçe Başkanı Çizmelioğlu,

“Tepebaşı İlçemizin sorunlarından birini daha paylaşmak için sizi buraya davet ettik.

Tüm dünya gibi ülkemizde de pandemi süreci çok zorluklarla ve büyük fedakârlıklarla geçti, geçmeye de devam ediyor. Bu süreçte esnaf kardeşlerimiz en çok fedakârlık gösterenlerden gurupların başında yer almaktadır.

Bir yılı aşkın süre boyunca İşletmelerini kapalı tutmak zorunda kaldılar, geçim zorluklarına göğüs gerdiler. Son alınan kararlarla birlikte, yeni normalleşme ile eski günlerine geri dönmeyi, açılan bu arayı biran evvel kapatmak için kepenklerini açtılar” dedi.

 

İlçe Başkanı Çizmelioğlu esnafın iş hacmini Belediye'nin sekteye uğrattığını dile getirerek açıklamasına şöyle devam etti:

“Esnaf kardeşlerimiz tam işleri yoluna sokacaklarken bu sefer Belediyenin kazı çalışmaları engeline takıldılar. Bu yaşatılan haksızlık için esnaf kardeşlerimiz adına buradayız.

Virüsten korunmak için sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasına Tepebaşı Belediyesi ve Belediye Başkanı kendilerini de kapsadığını düşünmüş ki, insanların sokakta olmadığı, dükkânların kapalı kaldığı dönemde bu yol çalışmalarını yapmak akıllarına gelmemiş. Eğer istenilseydi. Ve derdi ve heyecanı Tepebaşı olsaydı burası kapanma sürecinde çok rahat bir şekilde yapılırdı.

Eski Bağlar, Yeni Bağlar, Bahçelievler'in tüm sokaklarında esnafın çok olduğu ve vatandaşların yaya olarak da tercih ettiği bu sokakları neden şimdi kazmak aklınıza geldi?

Tam esnaf kardeşlerimiz dükkânlarını temizlemiş, müşterilerine kavuşmuşken bu yapılan eziyet nedendir ve niçindir?

Madem bu yolları, kaldırımları yenileyecektiniz tam kapanma olduğu günlerde neredeydiniz?'

Belediye kısıtlamalardan muaf değildi

'Belediye başkanımızı tebrik ediyoruz. O kadar kurallara riayet ediyor ki 65 yaş üstü sokağa çıkması kısıtlandığında kendini eve kapatmış. Seçilmiş belediye başkanı olduğunu unutup İlçemizde ne var ne yok, neye ihtiyaç var diye sormak hiç aklına gelmemiş.

Yapılan bu zamansız çalışma bu bölge esnafına yapılmış en büyük haksızlıktır.

Hadi bu çalışmaya başladınız, sokakları günlerdir kapalı tutmak yerine biran evvel tamamlamayı neden düşünmüyorsunuz?

Çevreye baktığımızda gördük ki kaldırımları kazırken yıktığınız evlerin ve camilerin duvarları, milletin mülküne verdiğiniz zararları da hesaplıyorsunuz değil mi?

Günlerdir bu sokaklar mezbele halinde. Yağan yağmurlarla çamur deryasına dönen bu yollarla resmen 100 yıl öncesini yaşatıyorsunuz.

 

Bu başlattığınız zamansız çalışmayı bir an evvel tamamlamalısınız. Bu çevrenin iş hacmini daha fazla sekteye uğratmamalısınız. Bu insanlara daha fazla zulüm etmemelisiniz.  

Değerli basın mensupları ve değerli esnaf arkadaşlarımıza buradan belirtmek isterim ki bu işin meclis üyesi arkadaşlarımızla takipçisi olacağımızı belirtmek isterim.

Hepinize hayırlı temiz ve huzurlu Tepebaşı olmasını temenni ederim.”

Editör: TE Bilişim