AK Parti'nin yeni Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar Bildirici ve Akfen İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kılınç’ın eşlik ettiği ziyarette hastane yetkililerinden bilgi alan Karacan vatandaşlarla tek tek ilgilenerek hastane ve hizmet hakkındaki görüşlerini sordu.

 Burasının 2,5 aydır faaliyette olan bir hastane olduğunu vurgulayan Karacan, “Aynı zamanda uygulamalı eğitim ve araştırma hastanesi olarak hizmet vermektedir. Bu Türkiye’de bir ilk. Bu süreç içerisinde 400 bin vatandaşımıza hizmet vermiş. 1100 yatak kapasitesine sahip bu çok önemli bir rakam ve buradaki odalarımız tek kişilik ve çift kişilik öyle eskisi gibi onlarca insan bir odada kalmıyor. Tabi en önemlisi hiçbir ücret talep etmiyor. Eskiden devlet hastanesine nasıl gidiyorsanız burada da aynı şekilde tek fark son teknoloji cihazlar, ferah ve temiz mekânlar” dedi.

85 gündür hizmet verdiğini ifade eden Karacan şunları söyledi:

“Çok güzel.  Diğer illerde de açılaşan şehir hastaneleri ni gezdim biliyorum.  Şuan Türkiye'de sorunsuz işleyen Şehir hastanelerinden birisi.  Buradan Sağlık Müdürlüğü’ne  Akfen gurubuna, Başhekimine teşekkür ediyorum.

1100 yataklı Türkiye'de çok önemli bir rakam 170'ye yoğun bakımı 990 olan yatak kapasitesi olan. Bir özelliği de hastanenin teşhis yeri kopmayan bir zincir var. Buraya gelen bir hastanın çıkıncaya kadar hiç bir yere gönderilmeden tedavisini tamamlanıyor. Bu özelliği de var hiç bir şekilde ücret alınmıyor. Buranın yapımı halinde sorunlar vardı hepsi aşıldı. Tepebaşından Yunusemre Hastanesi'nin gelecek bir ulaşım sıkıntısı var. Diğer şehir noktalarından gelen bir sıkıntı var. Bu yetkililer, Büyükşehir Belediyesi diğer ilgililer bu sorunu çözer. Eskişehir'e yakışır, halkımızın hakkettiği bir hizmet olur. Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Şehir hastanesi ile bir sıkıntı olduğunda hep destek vermiştir. Uygulamalı hastane olmasında çok büyük desteği oldu. Hizmet bakımından daha farklı bir hale gelecektir. Umarım inşallah ihtiyacı olan hastaları hizmet verirler. “

Hasta yakınlarının “Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz” demeleri üzerine ise Karacan “Biz sadece sürecin takipçisi olduk. Burada teşekkür edeceğimiz kişi Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’dır” diye yanıt verdi.

Editör: TE Bilişim