AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Çalışkan CHP’li belediyelere yüklenerek “Hani Sosyal Belediyecilik” diye sordu?

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar ile AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu’nun hazır bulunduğu basın açıklamasında konuşan AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, yine Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından alınan şebeke suyuna zam kararını eleştirdi.

Her koşulda suya zammı gündeme getireceklerini ve şebeke suyuna yapılan yüzde 63'lük zammın zulüm olduğunu ifade eden Çalışkan, "Su zammına ilişkin dava açtık. Yürütmeyi durdurma kararı alınabileceğini değerlendiriyoruz. Çünkü çok yüksek bir zam yapıldı. Halkın kamuoyuna yansıyan taleplerine rağmen 'ben yaptım, oldu' düşüncesiyle yapılan bu zammı konuşmaya devam edeceğiz. Yapılan yüzde 63'lük zamla sosyal demokrat belediyenin, sosyal anlamda halka yaşattığı zulmü hep anlatacağız. Yüzde 63'lük zam fahiştir" dedi.

CHP’li belediyelerin yıllardın Eskişehir’de trafik sorununu çözmek için hiçbir adım atmadığını sadece trafik ışıklarının neredeyse 50 metre de bir koyduğunu öne süren AK Parti İl Başkanı Çalışkan, Hamamyolu’ndaki köprünün altına konulan trafik işaretlerinin altını çizerek, “Burada ya köprü yanlış ya da trafik ışıkları” diye projenin yanlışlığını vurguladı.

 CHP’li Büyükşehir Belediyesinin meclis çoğunluğunu elde etmesinin ardından belediye arsalarının ticaret alanına dönüştürüldüğünü öne süren 5 tane akaryakıt istasyonlarına yönelik adım attıklarını  belirten Çalışkan belediyelerin vatandaşların ihtiyaçlarını ıskaladığını söyledi.

Çalışkan, S Plakaları ihalesine değinen çalışkan bunun 10 bin aileyi etkileyeceğini ve adeta bir meslek örgütünün yok edecek bir plaka ihalesi olduğunu öne sürdü. Belediyelerin durumlarının ‘vahim’ olduğunu vurgulayan AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan şunları söyledi:

“Sadece seçim kazanma odaklı yaptıkları faaliyetlerin sonucunda bütçelerimizin geldiği nokta çok açık. Belediyelerimizin durumu vahim. Halka hizmet vermeyi hedefledikleri sosyal donatı alanlarını, belediye hizmet alanları ile kıyıdaki, köşedeki, ücra yerlerdeki belediye hizmet alanlarıyla konut alanlarını değiştirdiler. Daha sonra söz konusu konut alanlarını ticaret alanlarına çevirdiler. Belediyemizin halka sunacağı spor kompleksi, muhtarlık binası, konferans salonu ya da yüzme alanı birden belediyenin parayla satış yaparak kazanca dönüştüreceği kazanç alanlarına dönüştü. O da yetmedi bunların bir kısmı da daha yüksek kazanç elde edebilecekleri akaryakıt istasyonlarına çevirdiler. Hani sosyal belediyecilik?"

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan , Ak Parti’nin sendelenmesini bekleyenlerin daha çok bekleyeceklerini ve halka hizmete devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim