DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, gündemde yer alan korona virüsü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tambova, "Ülkemizde ve dünyada yaşanan salgın hastalık nedeniyle, çok zor bir dönemden geçmekteyiz. Bu süreçte, sorumlu birer insan olarak gerekli tedbirleri alıp, üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya devam edeceğiz. Bugünkü fedakarlıklarımız, belki yarınlarımızın teminatı olacaktır. Sosyal faaliyetlerimizi sıfırlayarak, resmî makamlarca yapılan uyarılara harfiyen uymaya azami gayret gösteriyoruz.

Bununla birlikte, bizlerin kendini izole ettiği ve mümkün olduğunca korunabildiği bu süreçte; halkımızın sağlığını korumak ve salgının önüne geçebilmek için, gece gündüz demeden, her türlü zorluğa ve tehlikeye rağmen çok büyük bir özveri ile çalışan; doktorlarımıza ve tüm sağlık personelimize şükranlarımı sunuyorum. Kendileriyle birlikte ailelerinin sağlığını da riske atarak, çok büyük bir fedakarlıkta bulunan sağlık emekçilerimize sonsuz teşekkürler.

Ayrıca, Emniyet Personelimize de sokaklarımızı steril hale getirmeye ve İnsanlarımıza gerekli uyarıları yaparak, sağlığımıza ve güvenliğimize yönelik katkılarından dolayı teşekkürü borç bilirim. Bu arada, dışarıda kalarak çalışmak zorunda olan bütün emekçilerimize de kolaylıklar diliyorum. Her biyolojik sorunun, ardından mutlaka sosyolojik sorunları da getireceğini bilerek; ona göre önlem almamız gerekmektedir.

Bu zor günlerde dayanışmanın toplumsal bir panzehir olduğuna inanan birisi olarak; bazı yetkililere ilettiğim gibi, ilgili resmî kurumlara ve kişilere, her hangi bir sosyal sorumluluk görevini üstlenmeye hazır olduğumu, basınımızın aracılığıyla da tekrar duyurmak isterim. Duyarlı bir insan ve sorumluluk sahibi bir vatandaş olarak, elimi taşın altına koymaktan asla çekinmeyeceğimi açık yüreklilikle ifade ediyorum. Bu, tüm insanlık için bir tehdittir ve ancak, hep birlikte mücadele ederek bertaraf edebileceğimiz zorlukta bir vakadır. Tüm ulusumuza ve dünyaya sağlıklı günler diliyorum"

Editör: TE Bilişim