Saadet Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Fehime Saran ülke ve kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Afrin Operasyonu’na değinen Başkan Saran, “Türkiye terörle mücadele de meşru müdafaa hakkını kullanabilir, ancak bu hak kullanılırken geçmişte yapılan hatalara da düşülmemelidir. Kurulan tuzaklara karşı dikkatli olunmalıdır.  Bu bölge içine tehlikeli tuzak Türk ve Kürt düşmanlığını körüklemektir” dedi.

SUÇLULAR EN AĞIR BİÇİMDE CEZALANDIRILMALI

Çocuk istismarı ve tecavüz olaylarında suçluların en ağır biçimde cezalandırılması gerektiğini ifade eden Saran, “Cinsel suçların yüzde 46’sı çocuklara karşı işlenirken her ay en az 650 çocuk cinsel istismara uğruyor her yıl gerçekleşen resmi evliliklerin beşte birinde 18 yaş altındaki kız çocuklar evlendiriliyor.  Cinsel istismarı önlemek için uluslar arası hukuk alanı dahil olmak üzere her alanda mücadele edilmeli ve suçlular en ağır biçimde cezalandırılmalıdır” diye konuştu.

KAZANAN RANTİYECİLER OLACAK

Eskişehir’e yapılması planlanan termik santral konusu hakkında konuşan Saran şunları söyledi:  “Termik santralden çıkan gazlar tarım ürünleri, hayvanlar, su varlıkları ve ormanlarımız üzerinde  kalıcı tahribatlar yapma etkisine sahipler. Termik Santrallerde kömür yakılması ile çıkan küller var olan radon gazı ve kanser vakalarının artmasına sebep olmaktadır.  Termik santral içerdiği ağır metallerden dolayı insanların merkezi sinir sistemlerini etkiliyor, anormal doğumlara sebep oluyor, gelişme ve öğrenme yeteneği azalıyor. Saadet Partisi olarak neticede bu termik santralin yapılması ile insanlarımızın zarar göreceğini ve kazananın rantiyeciler olacağını halkımıza bildiriyoruz.”

Editör: TE Bilişim