Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Başkanlığı haftalık “Mahalle Buluşması” programları kapsamında, bu hafta Esentepe ve Sütlüce Mahallesi’nde esnaf ziyaretlerini gerçekleştirdi.

Saadet Parti Tepebaşı İlçe yönetimi vatandaşlarla mahalle ve şehir sorunlarının yanı sıra ülke siyaseti hakkındaki konuları dile getirdiler. SP’li yöneticiler, ziyaretler süresince, esnaf ve mahallelilerin ülke gündemine ilişikin olarak başta “ittifak”, “dış politikada ”, “ekonomik sıkıntılar”, “dövizdeki yükselmeler”, “emeklilik ve emeklilerin sıkıntıları”, “torpil”, “bürokratik engeller”, “kutuplaşmadan duyulan endişe”, “birlik ve beraberlik” hususları dile getirildiğini, partinin bu görüş ve çözüm önerilerinin  izah edildi. Vatadnaşlar yerel gündeme ilişkin olarak, Eğitimciler Caddesi’nin gereksiz yere daraltıldığı, mazgalların tıkanması ve yolların su gölüne dönüştüğü, Sütlüce Mahallesi’nde inşaatların bittiği sokaklarda yolların ve kaldırımların onarılmadığı, yetkililerin ilgisizliği gibi konular dile getirildi.

 “Esentepe ve Sütlüce Mahalle Buluşması” sonrası ziyaret ekipleri adına kısa bir değerlendirme yapan Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Başkanı Muhammed Ali Köse “Mahalle Buluşmalarımız, Vatandaşlarımız büyük bir ilgi ile karşılanıyor. Bu sebeple, Esentepeli ve Sütlüceli Hemşehrilerimize gösterdikleri ilgi ve alaka için çok teşekkür ediyoruz. Beklediğimizden daha güzel ve daha verimli bir çalışma gerçekleştirdik. Daha kaliteli bir Tepebaşı ve Eskişehir için çalışıyoruz. Bunu esnafı ile kadını ile genci ile hep birlikte yapacağız. Onları dinlemeden asla Eskişehir yönetilemez. Esnafımızı ziyaret ediyoruz. Sadece hal hatır soruyoruz ve genel durumlarıyla ilgili bilgi alıyoruz “dedi.

Bütün esnaflara sorulduğunda ciro grafiğinin sürekli aşağı iniyor, stabil bile olmadığının dile getirildiğini ifade eden Köse, “ ‘Aynı olsa ona da razıyız’ diyorlar. Bu bizi büyük bir ekonomik sıkıntıya götürür. Bunun da çözümü şu; iktidar refah seviyesini tabana yayması lazım. Parayı tabana verecek, asgari ücretliye verecek, emekliye, öğretmene, memura, esnafa verecek. Tabana daha az para veriliyor, böyle olunca alım gücü düşüyor ve bunun sonucunda enflasyon düşük çıkıyor. Belediyeler tarafından verilen hizmetlerin de yetersiz olduğunu söyleyen Vatandaşlarımızın sayısı da oldukça yüksek. Bu böyle gitmez. ‘Mahalle Buluşması’ programlarına devam edeceğiz. ‘Milli Görüş Milletin Görüşüdür. Dolayısıyla, Halkımız bizi karşılarında gördükçe mutlu oluyor. Biz Milletimizin, halkımızın hep yanındayız. Hiçbir ayrım gözetmeksizin onlarla görüşüp, dertleşip Eskişehir’i Tepebaşı’nı daha iyi yöneteceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim