İyi Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş, Eskişehir kamuoyunun günlerdir SGK’nın özel GÜRLİFE hastanesiyle neden sözleşme imzalanmadığını merak ettiğini söyledi.

 “SGK’nın talebe olumlu ya da olumsuz hiçbir cevap vermemesi, cevap vermeyerek talebi zımnen ret etmesine rağmen ret nedenlerini açıklamaması, kamuoyunda kuşkulara ve farklı yorumlara neden olmuş, oluşturulan haksız rekabetle özel sağlık hizmeti veren birilerine daha geniş bir alan mı yaratılmak isteniyor? “sorusuna meydan verdiğini ifade eden Ektaş açıklamasında şunları söyledi:

“Bu kuşkuların ortadan kalkması amacıyla, başta partimiz olmak üzere siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, Eskişehir Milletvekillerimiz SGK’yı açıklama yapmaya davet etmekte ancak SGK yetkilileri ısrarla açıklama yapmayarak kuşkuyu büyütmektedir.

Son olarak, SGK İl Müdürlüğü yerine, Odunpazarı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan'ın Odunpazarı Belediyesi meclis toplantısında Özel Gürlife Hastanesi ile SGK anlaşmasının yapılmamasına yönelik somut hiçbir bilgi içermeyen, sadece konuyu sorgulayanları eleştiren konuşması, kuşkuları derinleştirmiştir.

Konu, belediye meclisinin ve belediye meclis üyesinin tartışacağı ve cevaplayacağı bir konu değilken, soyut bir  açıklamanın o cenahtan ve AK Partiden gelmesi dikkat çekicidir.

Her ne kadar kamu yönetiminde yöneticilerin takdir yetkisi varsa da, bu yetkinin keyfi olarak kullanılamayacağı hususu, en temel kamu yönetimi ilkelerindendir.

SGK’nın sessizliği, konunun siyasi temelleri olduğu yönündeki kuşkuları, kuşku olmaktan çıkarmaya suçüstü haline dönüştürmeye başlamıştır.

Bir kez daha, SSK İl Müdürlüğü yetkililerini, GÜRLİFE ile sözleşme imzalanmamasının gerekçelerini bir an önce açıklamaya ve kamuoyunu aydınlatmaya davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim