MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir Kalabak suyuna yapılan zamla ilgili açıklamalarda bulundu. Candemir, "Su temel bir insan hakkıdır. Kar maksadıyla satılamaz"dedi. Candemir şunları söyledi; "Seçim bitti 12lt. Kalabak suyumuza yine zam geldi. Ekonomik şartları öne sürerek geçen hafta 75 kuruşluk zamla 7 ay içerisinde 2. zammını aldı. Bu zamla beraber sene başından bugüne %40’a ulaşmıştır.

Eski Genel Müdürü Suat Balcı; Bir yıldaki Dolar, Euro ve hammadde artış oranlarını paylaşarak zammın gerekçelerini sıralamış. Lakin verdiği oranlar ortalama %32,5 çıkarken Kalabak suyuna yapılan zam bu yüzdenin de üzerindedir. Yine saydığı gerekçelerden başkası da; “19lt. başka marka suları 8-13,5TL arasında satılmakta, piyasada ki en ucuz suyun litre fiyatlarının 42 kuruştur. Son zam sonrası kalabak suyu 29 kuruş olmuştur.” Kapıya hizmet veren ALO Kalabak suyu piyasa fiyatı 5TL(12lt)’dir. Yani Litre fiyatı 41 kuruştur. Örnek verdiği 3 aracıyla ve ciddi nakliye maliyetleriyle Eskişehir piyasasına su satan bilindik marka 1 kuruş pahalı satıyorken, Şehrimizin Kalabak Suyu neden pahalıdır. Maliyet ve hesap ortadadır. Eskişehir’in suyunun başına İşin ehli, hesabını bilen doğru kişilerle yönetilmesi gerektiğini söyledik ve söylemeye de devam ediyoruz.

Son olarak, Kalabak Suyuna yapılan son zammın kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurguluyor, Zammın ivedi olarak geri alınmasını istiyoruz."

Editör: TE Bilişim