CHP Eskişehir örgütünün pazar toplantısında parti yöneticileri AK Parti’ye yüklenirken, İl Başkanı Nihat Çuhadar, 65 yaş üstü yaşlıların halk otobüslerine bindirilmemesi olayının saptırılarak suçu Büyükerşen’e atmak istediklerini, Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer de Eskişehir’de yapılan paralel operasyona değindi.

Hükümetin kendi çıkardığı yasa ile 65 yaş üstü otobüse serbest binme hakkı tanıdığını ancak bunun otobüsçüler tarafından hoş karşılanmadığını anımsatan CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar, “Belki otobüsler bu konuda haklılar. Çünkü otobüslerin girdileri oldukça yüksek ama bunu AKP ve parti meclis üyeleri sanki Büyükşehir Belediyemiz yapmış gibi kurgulayarak olayı saptırarak bütün suçu ve günahı Büyükşehir Belediyesi üzerine atmaya çalıştılar.  Bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptıkları açıklamaların tamamını değil, içinden cımbızla ayıklayarak halkı ve kamuoyunu yanıltma adına bir takım beyanlar da bulundular” dedi.

AKP’lilerin çıkardıkları bu yasaya rağmen hiçbir zaman ortaya çıkıp otobüsçülere ‘suç işliyorsunuz’ demediklerini belirten Çuhadar, “Bunu hep Büyükşehir Belediyesi’nin üzerine attılar. Ama bizim halkımız bu olayın nedenlerini, suçlusunun kim olduğunu biliyorlar. Bunların kendi aralarında pastayı paylaşamadıkları için iç çatışmaya girdiler. Bunun bedelini de bizlere, yaşanan topluma ödettirmek istiyorlar. Gerçekten zor bir sürece giriyoruz. Elimizden Cumhuriyet, özgürlük, demokrasi her şey adım adım gidiyor.  Bu ortamda aydın, çağdaş, düşünür bütün insanlara büyük görev düşüyor. Hepimiz artık birlik ve beraberlik içerisinde olarak bunlardan hesap sormalıyız.  Bunlardan hesap sormanın günü de 2015 yılında yapılacak olan genel seçimlerdir” diye konuştu.

ÇAKICIER: GÖZÜ DÖNMÜŞ ŞEKİLDE OPERASYON YAPIYORLAR

Eskişehir’de yapılan ‘Paralel yapı operasyonu’ ile düşüncelerini dile getiren CHP Odunpazı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer, şunları söyledi.

“Kendileriyle birlikte hareket etmeyen 12 yıllık birlikte çalıştığı insanlar ile bize bugün sırt çevirdiler.  Muhalefet ettiler diye içeri alacak şekilde gözleri dönmüş bir şekilde operasyon yaptılar. İyi bir pazara uyanmadık.  Bugün birlikte çalıştıkları insanlara yaptıklarını yarın ülkenin birçok insanına, yani iktidara karşı olan herkese yapacakları da bir gerçek.”

Editör: TE Bilişim