Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Eskişehir Şubesi’ni ziyaret etti.

TEMAD Eskişehir Şubesi Başkanı Yaşar İral ve dernek yönetimi ile bir araya gelen Dr. Jale Nur Süllü, “Vatanımıza ve Şanlı Ordumuza hizmet etmiş deneyim sahibi personelinin emekli olduklarında da hak etikleri şekilde yaşamlarını sürdürmeleri bizlerin onlara vefa borcudur. Emekli olduklarında da ‘Askerin emeklisi olmaz’ diyerek duruşlarında ve yaşamlarında kararlı çizgileri olan emekli Astsubaylarımızın sosyal hak ve ekonomik iyileştirilmeleri bir an önce yapılmalıdır.” dedi.

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu sorunların giderilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde mücadelemizi veriyoruz” diyen Süllü konuşmasına şöyle devam etti. “Astsubaylar emekli olduktan sonra muvazzaf iken ellerine geçen maaşlarının ancak yaklaşık % 55’i düzeyinde emekli maaşı alabilmekte. Subaylar emekli oldukları zaman % 85’i düzeyinde emekli maaşı alabilmekte. Bu konuda astsubayların emeklilik statüleri düzeltilmeli. Ayrıca Astsubaylar göreve 9/1’den başlamakta ve başlama dereceleri yüksek okul olmasına rağmen hala 9/1 olarak devam etmektedir. Başlangıç dereceleri emekliliklerini de kapsayacak şekilde 9/2 olarak düzeltilmelidir. 926 sayılı Askeri Personel Kanunu Madde 137’de gerekli düzenleme yapılmalıdır. Hali hazırda subaylara verilmekte olan makam, görev ve komutanlık tazminatı gibi toplamda 6 adet tazminatın 18 yılını dolduran görevdeki astsubaylara ve emekli astsubaylara verilmelidir. Emekli olan astsubaylar büyük ekonomik sıkıntı çekmektedir. Ekonomik durumlarının düzeltilmelidir. Astsubaylar arasında 1. Derece ile 2 ve 3. Derece arasındaki maaş dengesizliği düzeltilmelidir. Tüm bu sorunlar çözüm beklemektedir. Bu sorunları çözerek gözünü kırpmadan vatana hizmet eden değerli astsubaylarımızı emeklilikte hak ettiği koşullara kavuşturmalıyız.”

TEMAD Eskişehir Şube Başkanı Yaşar İral da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Emekli Astsubayların sorunları ile yakından ilgilenen Sayın Süllü’ye teşekkür ediyorum. Sorunlarımız ile ilgili bir dosyayı kendisine teslim ettik.” dedi.

Editör: TE Bilişim