Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanlığı Eğitim Başkanı Şevket Ünal, ABD ve Rusya ile yapılan iki ayrı sözleşme ile ilgili görüşlerini açıklayarak, Suriye’de çözümün ABD ve Rusya ile arandığı sürece bölgenin huzura kavuşacağına inanmadıklarını söyledi.

Her iki sözleşme için ‘zafer’ tanımlanması yapıldığını hatırlatan Ünal, “Evet yüzeysel olarak bir başarıdan söz edilebilir. Ancak sözleşme süreçleri maalesef şeffaf yürütülmedi. Bir ‘oldu-bitti’ havasında sadece sonuç bildirisi paylaşıldı. Başta Trump ve Amerikalı senatör ve bürokratların, ülkemize dönük küstah açıklamalarına resmi ağızlardan gereken cevaplar neden verilemiyor? Mektup skandalına cevap vermek için hangi şartların oluşması bekleniyor? Yoksa seçimler geldiğinde mi Trump’tan mektubun hesabını soracaksınız” diye sordu?

“ABD dost mu, düşman mı” diye soran Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanlığı Eğitim Başkanı Şevket Ünal şunları söyledi:

“Anlaşma imzaladığımız devletleri o kadar iyi tanıyoruz ki, menfaatleri söz konusu olmadan asla kalemi ellerine almazlar. Bölgenin huzura kavuşması, ülkemiz için tehdit sayılan unsurların temizlenmesi ve ısrarla vurgulanan Suriye’nin toprak bütünlüğü ABD ve Rusya ile anlaşma imzalayarak sağlanamaz.  Her zaman söylüyoruz. Emperyal devletlerin tek derdi kendi çıkarlarıdır. Akan kanlar, parçalanmış coğrafyalar, ülkemizin birliği ve sınır güvenliğimiz hiçbir zaman umurlarında değil. Bu nedenle, imzalanan sözleşmeler şeklen başarı sayılsa bile gerçek niyetler ortaya çıktığında yaşanacaklar bizi endişelendirmektedir. İktidarın çok dikkatli olması gerekiyor. İş işten geçtikten sonra, ‘kandırıldık. ABD ve Rusya bizi aldattı’ demenin hiçbir faydası yoktur.

Bölge devletlerinin dahil edileceği bir çözümü ise sonuna kadar destekliyoruz. Böyle bir çözüm hem ülkemizin hem de bölgenin huzura kavuşmasını sağlayacaktır. Geç kalmadan bu adımlar atılmalıdır.”

Editör: TE Bilişim