CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar’dan gün içindeki ikinci açıklamalarında çarpıcı açıklamalarını sürdürdü.

Estv’de Cihan Yıldırım’ın sorularını cevaplayan Nihat Çuhadar CHP’de yaşanan istifa krizini değerlendirdi. Partiye dahil kendisini sokmadıklarını belirten Çuhadar amacının yorulan, tıkanan yönetimi değiştirmek için bir yol izlediklerini kaydetti. Karşı grubun bir kısmının Erman Gölet’in talimatı ile hareket ettiğini de iddia eden Çuhadar şunları söyledi: “CHP İl Parti tüzüğünde değişiklik yapıldı. Ben il yönetiminin değişmesi için genel merkezden seçim istedim.   Herkesle bütünleşecek arkadaşlara ihtiyaç vardı, örgütü yenilememiz gerekiyordu. Yönetim kurulunda çok önce 3 kişi istifa etti ben işleme koymadım. Seçimlere 6 ay kala örgütte yenileme gerekiyordu. 2 şekli vardı bunun ya istifa ederek yönetimin düşmesi gerekiyordu, ya da genel merkezin görevden alması gerekiyordu. Biz de istifa ederek bu yolu seçtik.

Örgüt yapılanacak çalışan arkadaşlar gelecek. Genel başkanımız ile iktidara yürüyeceğiz.

Muhalif olanlar Erman Gölet ile hareket edenler. Talimatla olan insanlar. CHP kişiye endeksli parti değil.

Yönetimde gerginliğe müsaade etmem. Çalışma enerjileri bitti, tıkandı, yeni arkadaşların yönetime gelmesi gerekiyordu.

 9 kişi pazartesi istifa ettik. Sabah genel merkeze bilgi verdik. Genel merkez “Şuanda istifaya gerek yok. Bana görevinin başında kal acele etme” dediler. Karşı grup  basın açıklaması yapıp toplantılar yapıyorlar. Bu durum hiç etik değil. Yeni yönetim oluşması için yedek üyeleri çağırıyorlar.

Genelgeye göre yedek üyeleri çağıramazsın. Ön seçim diye tutturdular. Yeri göğü inletiyorlar. Önseçimi partinin en önemli sorunuymuş gibi yansıtılıyor. Ama ben ön seçime karşı değilim.

Hıyanet içinde olanlar CHP’nin yaprağı bile olamazlar. İhanet içinde olanlara rağmen tarih yazdık.

Erman Gölet ile bir problemim yok”

ODASINA GİREMEDİ

Bugün partiye gittiğinde yaşadığı bir olayı da anlatan Çuhadar, “ Benim makamımı kitlemişler. Talimat vermişler. Rapor tuttum gönderdim. Odaya giremedik. Yönetim düşmese bile 10 gün sonra gereken yapılır.

Genel merkezden haber bekliyoruz. 9 istifayı genel merkeze gönderdik. Kimsenin ağır kelimeler kullanmaya hakkı yok. Kullanırsan cevabını alırsın. Ben onları çiğner geçerim. Ama gerek yok.

GENÇLİK KOLLAR ATAMASI

Gençlik Kolları ataması ile ilgili tartışma. Uzun dönemdir boştu. Genel merkezin onayını alarak Hüseyin Akçay’a görev verdik. Genel merkezden ataması yapıldı. Gençlik kollarının genel merkezleri ayrı. Bizle ilgisi yok. Bize sadece bilgi verirler.

Editör: TE Bilişim