Haber: Tuğba Koçal 
Eski Devlet Bakanı Yaşar Dedelek, katıldığı bir TV programında, DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova'ya MHP'den teklif geldiğini söyledi. Tambova konuya ilişkin ilk kez Esgazete'ye konuştu. Bakan Dedelek, katıldığı canlı yayında, "DSP ve MHP'nin geçmiş dönemdeki koalisyon ortaklığından doğan belli bir uyumun Eskişehir özelinde yerel seçimlerde tekrar gündeme gelebileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"TAMBOVA'YA BÖYLE BİR TEKLİF YAPILDIĞINI DUYDUM"

"Doğru kişiler üzerinde bir uzlaşı sağlanması halinde bu tür siyasi birlikteliklerin yararlı olacağı kanaatindeyim" diyen Dedelek, şunları söyledi: "Eskişehir'de tanınan ve iyi bilinen bir isim Sayın Dilara Tambova'ya böyle bir teklif yapıldığını duydum ve bu durumun yerel seçimin gidişatını değiştirecek ve renklendirecek olduğuna inanıyorum. Tambova'nın Kafkas kökenli tanınmış bir ailenin kızı olması ve ulusalcı bir kimliğe sahip olması nedeniyle tabanın sıcak karşılayacağı bir insandır."

TAMBOVA'DAN MHP İDDİALARINA YANIT

Dedelek'in açıklamalarının ardından Esgazete'ye özel açıklamalarda bulunan Tambova, "Demokratik Sol Parti olarak bizler, siyasette her zaman uzlaşma zemini aradık. Çünkü siyaset bir hizmet yarışıdır. Bu anlayışla da ülkenin ve şehrimizin her türlü sorununa karşı duyarlı olduk. Ancak bu sorunlara çözüm üretmek için de yönetimlere gelmek gerektiğini çok iyi biliyoruz. Özellikle yerel yönetimlerin, vatandaşa bire bir hizmet anlayışını içermesi nedeniyle, daha özel bir durumunun olduğunu ve ideolojik değil de hizmet odaklı olması gerekliliğinden yola çıkarak, tabanda bir uyum sağlayarak bazı İttifaklar yapılmaktadır. Şahsıma gösterilen teveccühün de böyle değerlendirilmesi sanırım daha uygun olacaktır" diye konuştu.

"BAŞKA PARTİLERDEN BENZER TEKLİFLER ALMIŞ, ANCAK SICAK BAKMAMIŞTIM"

Tambova, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Uzun yıllardır Ankara'da siyaset yapan bir kişi olarak, partilerin üst düzey yöneticileri ve karar organlarındaki insanlarla diyaloglarımız da iyi yönde gelişti. Bunlardan birisi de MHP'dir. DSP'ye ve Sayın Bülent Ecevit'in ilkeli ve dürüst siyasetine duydukları güven, şahsımın ulusalcı kimliğine gösterdikleri teveccüh sonucu böyle bir durum hasıl olmuştur. Ben daha önce de başka partilerden benzer teklifler almış, ancak sıcak bakmamış bir kişiyim. Bu durumu da her iki taraf açısından en olumlu hale getirmek önemlidir. Çünkü her iki parti de çok köklü ve birlikte devleti yönetmiş partilerdir."

"Doğru bir zeminde, karşılıklı uyum sağlanırsa Eskişehir için çok hayırlı olabilir" diyen Tambova, "Bunun mümkün olduğuna inanıyorum. Çünkü her iki partinin örgütleri de yıllarca bu şehirde pek çok seçim atlattılar ve bu güne kadar tek bir olumsuz durum yaşanmamıştır. Geçmiş seçimlerde demokrasinin bütün güzellikleri iki parti adına yaşanmıştır. Aday olduğum dönemlerde bizzat yaşayarak bunu gördüm. Bugün itibariyle karşı tarafı bağlayıcı bir beyanda bulunmak istemem. Daha çok istişare edilerek karar verilecek konular bunlar. Şimdilik şahsıma ve bugüne kadar sürdürdüğüm doğru ve dürüst siyaset anlayışıma gösterilen ciddi bir teveccüh olarak yorumlamak uygun olur diye düşünüyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim