Sivrihisar’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. Yılı vesilesiyle Sivrihisar Belediyesi tarafından düzenlenen Kutlama Programı’na Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı da katıldı. Zaimağa Konağı Ziyareti, 100. Yıl Zafer Korteji ve Resmi Tören’in ardından gerçekleşen Kutlama Programı’nda konuşan Avcı, Zaim Ağa Konağında yaptığı düzenlemelerle tarihî hatıraya sahip çıkan Sivrihisar Belediye Başkanı Hamit Yüzügüllü’ye ve ekibine teşekkür etti.

Tarihî Günleri Coşkuyla Kutlarken Tarihî Gerçekleri Okumalarla Gündeme Almak Gerekir

Tarihî günleri coşkuyla kutlarken, gençlerimizin, öğrencilerimizin tarihî okumaları da gündemlerine almaları gerektiğini vurgulayan Avcı, Atatürk’ün İstiklal Harbi’ne dair değerlendirmelerini içeren Nutuk’ta geçen Sivrihisar’la ilgili  alıntılara da değindi. 24 Mart 1922’de, Sivrihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun üzerinden 6 ay geçtikten sonra, Bakanlar Kurulu’nun Ankara dışında ilk toplandığı yer olan Zaimağa Konağı’nın sadece İtilaf Devletlerinin gündeme getirdiği ateşkes şartlarının görüşüldüğü yer olmakla kalmadığını; o tarihî toplantının bir üslup, bir kural, bir ilkenin nasıl hayata geçirildiğinin de güzel bir örneği olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Nabi Avcı, böyle müstesna bir toplantıya ev sahipliği yapan Zaimağa Konağı’nın çetin kış şartlarında Sovyet Rusya Büyükelçisi ile Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçisi’ni de ağırlamasını örnek olarak gösterdi.

Her ilimizin, her ilçemizin kurtuluş hikâyelerinin birbirinden kıymetli olduğunu ifade eden Nabi Avcı, Sivrihisarlıların o yokluk şartlarında 4000 lira para toplayarak bir uçak alınması için Millî Müdafaa Vekâleti’ne vermelerinin Sivrihisarlılar açısından haklı bir övünç kaynağı olduğunu ifade etti.

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, 100. Kurtuluş Yıldönümü vesilesiyle, bu uğurda can veren şehitleri, gazileri, askerleri, emeği geçen devlet adamlarını, askerî ve mülkî erkânı rahmetle, minnetle yâd etti.

Editör: TE Bilişim