Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü aşırı yağışların ve doludan etkilenen tarım arazileri ile ilgili çeşitli temaslarda bulunarak yetkili kurumlarla bilgi alışverişi gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde Kalkanlı, Yahnikapan ve Türkmentokat’ı ziyaret ederek hasarı yerinde inceleyen Süllü konu ile ilgili olarak Tarım İl Müdürlüğü, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ve Eskişehir Odunpazarı Ziraat Odası’nı ziyaret ederek yapılacak çalışmalar ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdi.

“Aşırı yağışlar ve dolu sebebiyle tarım arazilerinin zarar gördüğü Kalkanlı, Yahnikapan ve Türkmentokat ziyaretlerimin ardından çiftçilerimizin taleplerini ilgili kurumlara iletmek ve yapabileceğimiz çalışmaları konuşmak için ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.” diyen Süllü, “Çiftçilerimiz zararlarının karşılanarak bölgenin afet bölgesi ilan edilmesini istiyor. Bölgeyi ziyaret eden Sayın Valimiz Özdemir Çakacak ile konuyu değerlendirdik. Maddi anlamda çiftçilerimiz sıkıntı yaşamakta. Acilen çözmemiz gereken konu bu maddi sürecin aşılması ve çiftçilerimizin üretim yapmasını sağlamak. Çiftçilerimizle sürekli olarak iletişim halindeyiz. İlgili kurumlarla görüşmeye devam ederek yaraların sarılmasını sağlayacağız.” dedi.

Editör: TE Bilişim