DP Eskişehir İl Başkanı Nazım Dölekçekiç Pazar toplantısında ülke ve yerel sorunlarına değindi.

Taşeron işçilerle ilgili konuyu ‘Taşeron muamması sürüp gidiyor” diye yorumlayan Dölekçekiç, “Taşeron işçiler kadroya geçeceğiz diye seviniyorlar ama endişeleri var. Kadroya geçerken sınavdan geçebilecekler mi,   nasıl geçecekler, güvenlik soruşturmasından endişeleniyorlar , Biliyorsunuz sudan sebeplerde güvenlik soruşturmasından geçemeyenler var. Ücret alıyorlar acaba kadroya geçince hangi ücretle devam edecekler. Büyük olasılıkla asgari ücretle devam edecekler. Asgari ücret üzerinden alan işçilerin durumu ne olacak? Bunlar ülkenin ekonomisi ile ilgili” diye konuştu.

Ülkedeki işsizlik soruna da değinen Dölekçekiç, “ 3,5 milyon iş arayan var, 2,5 milyonda  iş aramaktan vazgeçmiş, ümidini yitirmiş toplam 6 milyon kişi. Buna çare olarak Sayın Cumhurbaşkanı olarak yüzde 11 olarak büyüdük diyor. Bu büyümeyi ikiye katladık, İşverene şimdi iki kişi alsın  diyor böylece halledecek. Enflasyonu değişik şekilde hallediyor. Merkez bankasına faizi düşür baskısı yapıyor. Verilen emirlerle ekonomi düzelseydi dünya güllük gülistan olurdu. Üniversitelerde böyle bir bölüm olmazdı” diye konuştu.

Yerel gündem olarak Ilıca Barajından söz etmek eden Dölekçekiç şunları söyledi:

“ Burada bir yerel iktidar var CHP'nin elinde bir de genel iktidar var AKP'nin elinde.

Baraj meseli inde baraj başlandı bitmek üzereyken dava nedeniyle durduruldu. Şimdi kimse üstüne alınmak istenemiyor. AKP'liler ortada mahkeme kararı var diye. Baraj meselesine şöyle bakmak lazım. Bu Eskişehir’e yarar getiriyor mu,  hak ihlali var mı?  İstimlak konusunda ihlal var mı? Eğer bunlar yoksa Eskişehir'e yararı varsa niye karşı çıkalım, niye engelleyeyim mi? Faydalı olup olmadığına bakmamız lazım.”

Editör: TE Bilişim