Yerel sistemin mevcut yöneticileri, partileri tarafından yeniden aday gösterilerek, her şeyin olduğu gibi kalmasından yana bir tutum belirlediklerini ifade eden DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova, desteklenmeye haiz bir yapı oluşmadığını söyledi.

“Eskişehir mevcut yönetim anlayışıyla ne kadar ileri gidebilir, nasıl daha iyi hizmetler alabilir sorusu” olduğunu kaydeden Tambova, “Daha önce yapmış olduğum açıklamada Demokratik Sol Parti için birinci önceliğin, ülkenin ve milletin ve nihayetinde de şehirlerimizin menfaati olduğunu ifade etmiştim. Bu anlayışla, hiç bir şahsi menfaat beklemeden, doğru tercihleri ve eylemleri destekleyebileceğimizi belirtmiştim.

Bizim amacımız yerel yönetimlerde, kentimize en iyi ve doğru hizmetin verilmesini sağlamaya çalışmak ve bu yönde çaba göstermektir. Şu ana kadar ortaya çıkan manzara; bizim açımızdan desteklenmeye haiz bir yapı oluşturmadığı gibi, geçmişte yaptıkları pek çok yönetimsel hatalar nedeniyle karşısında durduğumuz ve onaylamadığımız bir tablo ile yeniden karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir” dedi.

 Bu koşullarda yapılacak olan seçimin, hem örgütlerine hem de seçmen tabanına dayatılan bir tek kişi ve o kişinin dayatacağı başka kişiler üzerinden şekilleneceğini öne süren DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova şunları söyledi:

“Bu şartlarda Demokratik Sol Parti'ye daha çok sorumluluk düşmekte ve bizler de bu sorumluluğun bilinciyle, taşın altına elimizi uzatmaktan çekinmeyeceğiz. Eskişehir'imiz için en makul zemini oluşturmak ve belli kişilerin değil, herkesin memnuniyeti için çalışmak zorundayız. Çünkü Eskişehir hepimizin.” 

Editör: TE Bilişim