Tepebaşı Belediyesi’nin her Salı TBMM’ye düzenlediği Kültür Turları devam ediyor. Ziyaretler kapsamında Eskişehir Pir Ahmet Efendi Derneği Başkanı Hüseyin Kartal ve beraberindeki heyet ile TBMM’yi ziyaret etti.
Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in ev sahipliğinde Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ile bir araya gelen konuklar daha sonra meclis yemekhanesinde öğle yemeği yedi.
CHP grup toplantısını izleyen misafirleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kapıda karşılayarak sohbet etti.
Dernek Başkanı Hüseyin Kartal’dan derneğin çalışmaları hakkında bilgi alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ”Ahmet Başkan her şeyle ilgileniyor ve her yere yetişmeye çalışıyor. Vatandaşın sorunlarıyla ilgileniyor çözebileceği bir şey varsa çözüyor. Olması gerekeni doğru olanı yapıyor” dedi.
Eskişehirli vatandaşların TBMM’yi ziyaret etmelerini nasıl karşılıyorsunuz sorusuna Kılıçdaroğlu “Güzel bir hizmet, diğer illerden de zaman zaman gelenler var ama düzenli değil. Eskişehir bu açıdan birinci diyebiliriz. Bir ilde veya ilçede yaşıyorsak oranın belediye başkanı beni başkente götürmek, meclisi gezdirmek, Anıtkabir’i gezdirmek gibi bir görev üstleniyorsa ben bundan son derece memnun olurum. Eskişehirspor’un süper ligden düşmesi de beni son derece üzdü. Eskişehir sporda bir Anadolu markası yaratmıştı kabul etmemiz gerekiyor.  Küme düşmesi beni gerçekten çok üzdü umarım en kısa zamanda bunu aşar ve süper lige çıkar” dedi.
Dernek Başkanı Kartal, 24 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak Pir Ahmet Efendiyi anma etkinliklerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu davet etti. Kılıçdaroğlu ise inşallah bir aksilik çıkmazsa etkinliğinize katılırım ifadesini kullandı.
TBMM’yi ziyaret eden grup daha sonra Anıtkabir’i gezme imkânı da buldular.
 
 
Editör: TE Bilişim