DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova,   son günlerde yaşanan salgın hastalık nedeniyle, alınan tedbirlerin yeterli olup olmadığı konusunda hala bir tedirginlik yaşandığını belirtti. Tambova, "Ancak bu tür toplumsal sorunlar, öncelikle sağ duyu ve doğru iletişim ile aşılır. Bugün yaşadığımız ciddi bir sağlık sorunu olsa bile, her biyolojik sorunun mutlaka, sosyolojik ve ekonomik sorunlar da yaratacağını aklımızdan çıkarmamalıyız.                                 

         

          Hükümetin açıkladığı ekonomik desteklerin uzun vadede, emeğiyle geçinen ve küçük esnaf dediğimiz, orta düzey kesimine fazla bir katkı sunmayacağı düşünülürse; Partimizin ek bütçe önerisi derhal meclise sunulmalıdır. İnsanların, sağlıklarıyla ilgili kaygılarının, süreç uzadıkça ciddi bir toplumsal travmaya dönüşmesi kaçınılmaz gibi gözükmektedir. Başka kronik rahatsızlığı olanlar bu psikolojik baskıya karşı dirençsiz kalabilir ve buna bir de ekonomik sorunlar eklenecek olursa, bambaşka zorluklarla mücadele etmek durumunda kalacağımız muhakkaktır. Çünkü bu sadece tıbbi tedbirlerle aşılacak bir zorluk değil, mutlaka sosyal boyutuyla da ele alınması gereken, çok karmaşık ve uzun bir süreçtir. Son günlerde, iktidar ve muhalefet arasındaki kampanya tartışmaları nedeniyle; durumun vehametini yeterince kavrayamadıkları endişesi hasıl olmakta ve bizleri üzüntüye sevk etmektedir.

          Tüm milletimizi ve geleceğimizi ilgilendiren böylesi ciddi bir tehdit karşısında bile ortak bir çözüm yaratamayan, yıllardır yaptıkları gibi yardım konusunda bile milletimizi ikiye bölen idarecilerimizin; böyle yaşamsal bir konuda mahkemelik olmaları da ibretliktir. Halbuki, hem iktidarın hem de belediyelerin gelir yaratma koşulları yasalarla belirlenmiştir. İktidar, vatandaştan topladığı vergilerle devlete kaynak yaratır, belediyeler de kanunla belirlenmiş ödentilerle. Bağış kampanyası adı altında yapılacak her türlü parasal organizasyon, her yönüyle şeffaf ve her türlü suistimalden uzak olmalıdır. Böyle bir durumda, hiç birimiz devletimize ve milletimize karşı sorumluluktan asla kaçmayız. Yeter ki, ortak irade ve samimiyet olsun. En başından beri söylediğim gibi; bu hepimizin sorunudur ve Bu büyük dertten ortak çaba ve dayanışma ile kurtulacağız. Ben kendimi kurtarayım değil! Olacaksak, hep birlikte; sağlıklı, huzurlu ve mutlu olacağız."dedi.                                             

Editör: TE Bilişim