DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, yangınlarla ilgili şu açıklamayı yaptı; "Ülkemizin dört bir yanında çıkan yangınlar, dehşet verici ve bir o kadar da içler acısı bir olaydır. Orada yitirilen canlarımız için en derin teessürlerimi paylaşmakla birlikte; bu felakete, her kim ya da kimler sebep olduysa esefle kınıyor, hatta lanetliyorum. Bu facianın sebebi, ihmal ya da sabotaj veya insan hatası olsun; organize bir eylem ya da gelişi güzel veya tesadüfî olsun, sonuç değişmez. Sayısız canlının yok olmasına, ağaçlarımız ve ormanlarımızın; evsiz, yersiz, yurtsuz kalan vatandaşlarımızın, yok olan tabiatın yıkımı çok acıdır ve gerekli incelemeler mutlaka yapılarak, varsa suçlular en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

Ancak! Unutmamamız gereken en önemli şey, bu kadar büyük olayların ardından mutlaka ciddi provokasyonlar olabileceği gerçeğidir. Bu facia üzerinden, bu tür eylemler gelişir ise ülkemiz, daha farklı yangınlar görecektir ve belki amaçlanan da budur.

Türkiye; bulunduğu konum itibariyle, bu tür tehditlere açıktır ve buna göre de önlemimizi almamız gerekirdi. Bu yangınların doğal olarak meydana geldiği bile düşünülse, yetkililerin içinde bulunduğu zafiyet asla kabul edilemez.  Büyük devletler, her türlü provokatif eylem ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak durumundadır. Ancak bugün ülkemizde; devlet yönetimindeki kişiler, ne yazık ki menfi eylemler içindedir ve çıkabilecek tehditleri öngörme yetisine de sahip değillerdir.

Bizzat Atatürk’ün emriyle kurulan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin en güzide kurumlarından biri THK gibi bir kuruluş; tek bir uçak kaldıramadığı gibi, kurumun başına kayyım olarak atanan şahıs, ülkenin dört bir yanı alevler içinde yanarken düğünde olduğunu beyan edebilecek kadar lakayt ve şuursuz davranabilmiştir. Yıllarca, belli bir zümrenin hedefinde olan ve ele geçirilecek bir kale gibi görülen THK ne yazık ki, böyle idealsiz kişilerin elinde tamamen işlevsiz hale getirilmiş, kuruluş amacından ve misyonundan uzaklaştırılmıştır. Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti ile derdi olan kişi ve grupların, nihayetinde; genel kurula götürmek amacıyla geldikleri yönetimlere, en hafif tarifiyle usulsüz şekilde el konulmuştur. Aynı anda, ülkenin pek çok yeri yanarken; tek bir uçak kaldıramayan kurumla ilgili, devlet yetkililerinden de çelişkili açıklamalar gelmesi,  liyakatsiz insanların eline terk edilen THK’nın içinde bulunduğu durumu net şekilde ortaya çıkarmaktadır. Bu kurum ve kuruluşlar, bizlere Atatürk’ün mirasıdır ve bu şekilde heba edilmesi asla kabul edilemez"

Editör: TE Bilişim