Memleket Partisi İl Başkanı Ahmet Çetin gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çetin, "Ak parti 20 yıla yakın ülkeyi tek başına yönetiyor. Belediyelerden başlayarak yerel yönetimin köklerine kadar ilerlediler ve hakim oldular. Devlet yönetimini zamanla kendi eksenleri ve bakış açılarına uygun insanlar ile donattılar.

Yasama - yürütme - yargı tamamen kendi istekleri ile dizayn edildi. Kararların kişiye bağlı olduğu bir sistem hakim şu anda.

Ülkedeki en alt kesimden en üste, en fakirden en zengine herkesin hayatına dokunan kararları hep tek adam  alıyor. Özellikle halktan izole bir yönetim, halkın sorunlarına uzak oluyor ya da inanmıyor.

Çünkü onu bilgi ile besleyen kişiler, doğru bilgileri verdiği düşünülmediği ortadadır.

Tek adam rejimi ile bugün geldiğimiz durum ortadadır . Bunlardan bazıları

ülke yönetim biçimi değişti

-siyasi belediyeleşme oldu

-geçmiş yıllarda bulunan dış kaynaklar inşaat temelli harcandı

-ekonomi iyi yönetilemedi

-dış politika iyi yönetilemedi,

-ülke yönetiminde tarikatlar önemli yerleri aldı

-basın tek kanal yayınına geçti

bugün geldiğimiz noktada, tek adam yönetimi bu ülke için ideal bir tercih değildir.

yasama - yürütme - yargı ve özgür basın olmadan bu ülkenin ilerlemesi zor.

Acil olarak

-ülke yönetim biçimi denetlenebilir hale dönmeli

- hukuk devrimi yapılmalı

- anayasa hala darbe günlerinin izlerini taşıyor, bunlar kalkmalı

-ekonomik acı reçete açıklanmalı

-büyüme yol haritamızın ana teması üretim olmalı

-ülkede üretim seferberliği başlatılmalı

-tarım devrimi yapılmalı

- özgürlükler artırılmalı.

- gelir adaletsizliği çözülmeli

- eğitim reformu yapılmalı

Biz yerelde de genelde de tek adam rejimine karşıyız. Belediye başkanları, o şehrin vekilleri partisinin örgütüne bağlı olmalıdır. Şehrimizde de durum ortada, vekillerin örgüte bağlılığı gözler önünde bilinen bir gerçektir. Bazı belediye başkanları, sn. genel başkanımızın tavırları ve eleştirileri ile ilgili görüşlerini doğru bulmuyormuş. Memleket partisinin neden kurulduğunu görmek istemeyene anlatmak çok zor. Evet bu ülkeden tek adam rejimini mutlaka seçimde sonlandırmamız gerekmekte ve bunun için hep birlikte çalışmalıyız. Ama bunun doğru yolu tek adam rejiminin tehlikelerini halka anlatmakla olur. Genel de tek adam rejimine hayır deyip, yerelde parti ayrıştırıp tek adam rejimine evet demekle olmaz. Biz her yönü ile demokrasiden yanayız. Örgütüne bağlı olmazsan senin için çalışacak örgüt bulamazsın. Bunun sonuçlarını da ağır yaşarsın. 20 yıldır muhalefet yapıyor gibi görünürsün. Bizim derdimiz ittifaklar değil, ne cumhur ne millet tek başına iktidar hedefimizdir.

Tek adam rejiminden kurtulmak için bu konudaki  kindar söylemler yerine hepimiz aynı toprak ve aynı bayrak altında yaşıyorsak,

ortak bir ruh oluşmalı ,

ülke de oluşan ikili , sizler ve bizler söylemi kalkıp, hepimiz söylemi gelmeli yoksa 2024 yılında daha kötü yılların başlangıcına merhaba demek zorunda kalacağız."

Editör: TE Bilişim