İYİ Parti İl Başkanı    Av. Mehmet Ektaş, hükümet ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerini değerlenirdi. Memur-Sen ve Kamu-Sen'i uyaran Ektaş, "TÜRK-İŞ Yönetiminin kamu işçilerini masada bıraktığı kara Pazartesi’yi unutmadığımız bu günlerde, 5 milyon memur ve sözleşmeli kamu çalışanı ile milyonlarca memur emeklilerini ilgilendiren toplu görüşmelerin sıcak dönemleri başlıyor.

Öncelikle belirtmeliyiz ki TÜRK-İŞ Yönetiminin imzaladığı sefalet sözleşmesi kamu çalışanları ve memur emeklileri için örnek teşkil etmemeli, toplu görüşme sürecinin üzerini karartmamalıdır.

Yoksulluğun ve hayat pahalılığının altında kamburu çıkmış kamu çalışanları ile memur emeklilerinin tüm umudu bu dönem imzalanacak toplu görüşme tutanağındadır. Kamu çalışanları ve emekliler, geçmiş dönemlerde oluşan hak kayıplarının giderilmesini de beklemektedirler.

MEMUR-SEN ve KAMU-SEN masaya ilk yıl içinde yaklaşık %25 ikinci yıl içinse yaklaşık %20 oranındaki zam talebiyle oturmuşlar ve özellikle beklenen enflasyon verisinin temel alınarak yapılacak bir artışı kesinlikle kabul etmeyeceklerini belirtmişlerdir. Ancak, dün Hükümet kanadı toplu görüşme masasına ilk yıl için %3,5 + %3 ikinci yıl içinse %3 +2 % 2,5 zam teklifiyle gelerek ücretli ve emekli karşıtlığını bir kez daha göstermiştir.

Teklifin müzakere edilemezliği açıktır.

Diğer yandan, MEMUR-SEN Yönetimleri de, geçmiş toplu görüşme masalarındaki çalışanlar aleyhine gösterdikleri kötü performanslarla hatırlanmaktadırlar. MEMUR-SEN Yönetimleri de aynı TÜRK-İŞ örneğinde olduğu gibi geçmiş dönemlerde masaya getirdikleri tekliflerin arkasında durmamışlardır. Kamu çalışanları, 2013 ve 2014 Yıllarında dönemin MEMUR-SEN Başkanı Ahmet GÜNDOĞDU’nun diğer sendikalar masada yokken “yangından mal kaçırırcasına” imzaladığı sözleşmeleri ve ardından nasıl milletvekili seçildiğini unutmamıştır.

Bu nedenle, Toplu görüşme masasında bulunan Sendika yöneticilerini, masada kendi siyasi ikbal beklentileri ve yandaşı oldukları siyasi partilerin direktifleri ile değil, üyelerinin hak ve çıkarlarının üzerlerine yükledikleri sorumluluklara uygun davranmaya davet ediyoruz.

Masaya getirdikleri tekliflerin ciddi çalışmaların sonucu olduğunu ifade eden sendika yönetimleri, bu ciddiyetin gereğini masada göstermeli ve tekliflerine sonuna kadar sahip çıkmalıdırlar. TÜRK-İŞ yönetiminin neden olduğu trajikomik olayları Türk Milletine tekrar yaşatmamalıdırlar."dedi.

Editör: TE Bilişim