Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği kültür turları kapsamında Aşağıılıca ve Sarıkavak sakinleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni görme imkanı buldular.
 
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer eşliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelen yurttaşlar meclis lokantasında hep birlikte yemek yedikten sonra meclis çalışmaları hakkında bilgi alarak soru ve görüşlerini ilettiler. Burada yurttaşlarla bir araya gelen, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı vatandaşlara hitaben çeşitli konuşmalar yaptılar.
 
İlk olarak vatandaşlara seslenen, CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, “Eskişehir bizim gururumuz ve Türkiye’de örnek bir şehir. Kentin nereden nereye geldiği çok açık. Sizin gibi insanlar olmasa bizim sırtımız yere gelmez. ” İfadelerini kullandı.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ise, “Sayın Ataç sayesinde sizlerle bir araya gelme fırsatımız oluyor. Hepinize meclisinize hoş geldiniz diyorum. Sizlerle olmak çok güzel. Eskişehir gibi İzmir gibi korumak istediğimiz tüm değerlerimizin temsilcisi olan illerimizden ülkemizin içinde bulunduğu zor günlerde güç alıyoruz, destek alıyoruz. İyi ki geldiniz.” şeklinde konuştu.
 
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de yaptığı konuşmada, “Hem ilçe örgütünü hem belediye başkanımızı kutluyoruz. Meclise yaptığınız ziyaretler ile kendi seçtiğiniz milletvekillerinin çalışmalarını yakından görme fırsatı yakalıyorsunuz. Keşke tüm yurttaşlarımız burayı görebilse. Burada olmanız bizim için çok önemli.” ifadelerini kullandı.
 
Son olarak Cumhuriyet Halk Partisi grup toplantısına katılan yurttaşlar, Toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Vatandaşlar geçtiğimiz günlerde yaşanan ve Kılıçdaroğlu’nu hedef alan saldırı için üzüntülerini dile getirerek Kılıçdaroğlu’na çiçek takdim ettiler. Kılıçdaroğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ziyaretçiler ile tek tek sohbet etti.
 
Kültür turları kapsamında TBMM’yi gören vatandaşlar, daha sonra başta Anıtkabir, Ankara Kalesi, Hacı Bayram Camii ve Beypazarı’nı gezip görme imkanı da buluyor.
 
 
 
Editör: TE Bilişim