Cumhur İttifakı’nın Tepebaşı Belediye Başkan Adayı AK Partili Hasan Tuç, “Tepebaşı’nı ayağa kaldıracağız, Tepebaşı’nı harekete geçireceğiz” diye konuştu.

Tuç,  ESTV'de katıldığı programda bölgenin sorunları, çözüm yolları ve bazı projeleri hakkında bilgi verdi. Tuç, imar sorunu yaşayan mahalleler için şunları kaydetti: “Yeşiltepe, Fevzi Çakmak, Zincirlikuyu, Şarhöyük, Sazova ve Sütlüce gibi mahallelerdeki imar sorunlarını bir yıl içinde çözeceğiz. Halkın isteği doğrultusunda çalışmalar yaptık, projeleri hazırladık. 20 yıldır çözülmeyen, vatandaşı iki belediye arasında gezdiren sorunları çözeceğiz. İki başkan arasındaki diyalog eksikliği her alanda soruna neden oluyor, çözümü zorlaştırıyor. Belediyenin kamu kurumlarıyla da barışması lazım. BAKSAN’daki işyeri sahipleriyle görüşeceğiz. Güzel bir proje ortaya çıkaracağız. Bunu yaparken kimsenin burnunun kanamaması lazım. Aynı Burhan Bey’in Karapınar modeli gibi olacak. Keresteciler Sitesi de dönüşüm bekliyor. Bunların hepsi olur, en güzel şekilde yapılır. Yeter ki belediye başkanı dertli olsun. Başkanın ’ben bölgemi nasıl geliştirim’ derdi olmalı. Bizim böyle bir derdimiz var.”

TEPEBAŞI’NDA İKİ ADAY YARIŞIYOR…

Belediye başkanları arasındaki uyumun önemine dikkat çeken Tuç, “Güçlü bir üçlü olacağız. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin desteğiyle sorunları bir an evvel çözeceğiz. Tepebaşı’nı ayağa kaldıracağız, Tepebaşı’nı harekete geçireceğiz. 1/25 binlik planların alt ölçekli planlarını yapmak ilk işlerimizden biri olacak. En önemlisi de 31 Mart’tan sonra Tepebaşı’nın bir belediye başkanı olacak. Tepebaşı’nın mevcut belediye başkanının Büyükşehir’i çok istediğini biliyoruz. Ama aday gösterilmedi. Tepebaşı’nı az isteyen bir aday var. Bir de benim gibi Tepebaşı’nı çok isteyen bir aday var” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Programda bazı projelerini de açıklayan Tuç, şöyle konuştu: “Tepebaşı’na çok büyük tematik park yapacağız. Eskişehir’i uçuracağız. Toplam 500 dönüm alanda bunu yapacağız. Turist çekecek bir iş. Ailelere kart vereceğiz, belirli bir saat için kullanım ücretsiz olacak. Ailelerin çocuklarıyla birlikte gün boyu, keyifle vakit geçireceği, öğretici unsurları da içinde barındıracak. Büyükşehir adayımızın açıkladığı termal turizm projesiyle birleşecek. Türkiye’nin en büyük tematik parkını Tepebaşı’na yapacağız.”

Editör: TE Bilişim