İYİ Parti Eskişehir Örgütünün Pazar toplantısında konuşan  İl başkanı Ramis Tunca Kömürlü Termik Santralini Eskişehir’in tepesine kara bulutlar gibi çökecek proje olduğunu söyledi.

İYİ Parti olarak kömürlü termik santrale karşı olduklarını ifade eden Tunca, “Alpu uovasında tarım yapılamaz hale gelecektir. Bahsi geçen arazinin yıllık tarımsal üretim kapasitesi en az 2 Milyar TL.dir.  Yılda yaklaşık 6 milyon ton kömür yakılacak ve her yıl 2 milyon ton kül, toprağın yüzeyine depolanacaktır. Soğutmak için kullanılacak su mikmtarı Eskişehir’in bir yıllık kullanma suyuna yakındır. 2025 yılında 1,8 milyar insanın mutlak su kıtlığı çekeceği ve dünya nüfusunun 2/3 su stresi altında olacağı rapor edilmiştir. Yaşayacağımız sağlık problemlerini tahmit etmek için uzman olmaya ihtiyac yoktur. Sadece insanlarımız değil, hayvanlarımız ve bitkilerimize de zarar vercecek akla, hesaba uymayan bir projedir” dedi.

Verilen hukuki mücadelenin de her kademesinde destek vereceklerini, öncülük yapacaklarını ifade eden Tunca, “Bu konuda AKP’li belediye başkan adaylarının görüşlerini de kamuoyu ile paylaşmalarını istiyoruz. AKP Belediye başkan adayları ile karşılaşan hemşerilerimizin rica ediyorum, lütfen kömürlü termik santral hakkında adaylara görüşlerini sorunuz” diye konuştu.

Yerel seçim görüşmelerinin kabak tadı verdiğini de kaydeden Tunca, “Sonuçta genel merkezimizin alacağı karara saygı duyacağız.  Ancak bilinmelidir ki bu sürecin uzaması partililerimizi artık ciddi boyutta rahatsız etmektedir.  Bir an önce yolumuza koyulmak ve adaylarımızı çalışmaların içine almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Gençlik kollarından istifa                               

İyi Parti’de istifa şoku yaşandı.

İYİ Parti Gençlik Kollarından 38 kişinin istifa ettiği öğrenilirken,  partililerin CHP’ye üye olacağı ileri sürüldü.

İstifa nedeninin ise İYİ Parti’nin son zamanlarda yerel seçimlere yönelik tutarsızlıkları ve İl Başkanı Ramis Tunca ile yaşanan sorunlar olduğu iddia edildi.

İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca, haftalık Pazar toplantısında ise istifalara yönelik açıklama yapmazken, ülke ve yerel gündemi değerlendirdi.

Editör: TE Bilişim