Eskişehir’e gelerek basın toplantısı yapan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, ülke sorunları, siyasi gelişmeler ve Eskişehir ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Ülkenin bir çok sorununa rağmen 2019 seçimlerinin tartışılmasının yanlış olduğunu vurgulayan BBP Genel Başkanı Destici, önemli olan yeni sisteme geçiş nedeniyle uyum yasalarının biran önce çıkarılması gerektiğini söyledi.

Yaşamını yitiren Naim Süleymanoğlu ile ilgili düşüncelerini vurgulayarak konuşmasına başlayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici şu konulara değindi:

“Olimpiyat ve dünya şampiyonluğunu getirmiş Naim Süleymanoğlu'nun kaybetti. Tüm akrabalarına, ailesini, spor camiasına ve Tüm milletimize baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Böyle sporcular kolay yetişmiyor. İnşallah onun yerine dolduracak bir sporcu çıkmadı. İnşallah bu vatan evlatlarından bir tanesi çıkıp onun yükselttiği bu bayrağı taşır.

Emperyal güçlerle mücadele ediyoruz

 Coğrafi itibarı ile zor bir coğrafyada bulunuyoruz. Bizden önceki devletler uygarlıklar yaşamanın bedelini ödemişler. Bedelini ödeyenler bu coğrafyaya sahip olmuşlar. Ellerinde tutmak içinde bedel ö demeye devam etmişler. Bizde şehit kanlarıyla sulayarak büyük bedeller ödeyerek zaferler kazanarak duruyoruz.

Terör olayını biliyorsunuz. Aslında bu terör örgütlerinin arkasında büyük operaslonlar var. PKK, DHCK, Daiş, PYD'de ne kadar terör örgütü varsa arkasında emperyal güçler olduğu açık ve net şekilde görüldü.

Biz 34 yıl PKK ile mücadele etmiyoruz. Başta ABD ve İsrail olmak üzere dünyadaki tüm emperyal güçlerle mücadele ediyoruz. Artık açık beyan ortaya çıktı.

Suriye ve Irak’taki Daiş, PYD baktığımız zaman ABD'nin onlarla sürdürdüğü ilişkilere baktığımızda görüyoruz. Bu terör örgütleri kurdurduğu kurduğu veya yol verdiği kimin olduğu açık ortada. Terörle mücadele de kendi göbeğini kendini kesme gibi bir problemle karşı karşıyadır. Ne ABD'den Ne Rusya’dan ne de batılı ülkeden samimi bir destek görmemiştir.

Türkiye bu gerçeğe göre dış politikasını yürütüyor. Hem yurt içinde terörle mücadeleyi tüm unsuları ile kararlı bir şekilde devam ediyor. Bu kararlıkla devam etmesini istiyor ve destekliyoruz.

Suriye ve Irak olmak üzere Türkiye çok kararlı adımlar atıyor. Bu adımlar ABD ve onları destekleyen emperyal güçlerin hoşuna gitmiyor. Bölücü örgütlere karşı gösterdiği tavrının faturasını ödemek istiyorlar.

En son Nato'da yaşanan rezalette görmekteyiz ve anlamaktayız.

Bir teknisyen hatası olarak görülemez veya işten atmakla Türkiye'den kuru özürle üzeri kapatılamaz. Bu teknisyenin kimliği nedir, bir örgüt üyesi midir sempatizmanı mıdır. Şayet bu teknisyen terör örgütü üyesi ile Nato'da nasıl çalışma imkanı bulmuştur, kaç tane örgüt üyesi ve sempatizmanı çalışmaktadır. Sadece teknisyenin işten atılmakla bitirilemez. En üst komutanına kadar hatta genel sekreterine kadar herkes hesabını vermelidir.

Türkiye güçlü bir devlettir. Tarihi derinliği daha yüksek olan bir devlettir. Bu rezaleti yapmayı kimsenin hakkı yoktur. Buna tepki gösteren başka Nato ülkesi görmedik. Bu sessizlik niyedir bunun da sorgulanması lazımdır. Suç üstü yakalanmış söz konusudur. Şiddetle kınıyor lanetliyorum.

Suriye'deki gelişmeler ABD'yi rahatsız ediyor. Türkiye, İran Rusya görüşmelerinden... ABD şu hali ile Suriye’nin toprak bütünlüğünden ve iç barışından yana olmadığını gösteriyor.

Baraj sıfır olmalı                                      

2019 seçimleri gündeme girmiş hale. Biz BBP  olarak bunun erken olduğunu düşünüyoruz.

Bizim bir çok problemlerimiz var vatandaşların problemleri var. Bunları konuşmak ve çözüm yerine tv ve gazetelerin gündeminde seçim var. Kim aday olacak konuşuluyor. İşin esasını biz BBP olarak dile getiriyoruz ve gündemde tutmaya çalışıyoruz. 16 Nisan referandumdan sonra Türkiye yeni bir sisteme giriyor. Biz bu yasalarla yeni sistemi işler haline getiremeyiz. 2019 seçim erken mi olacak kim kiminle işbirliği yapacak yerine gündem uyum yasaları olmalıdır.

Türkiye'nin demokratikleşmesi önündeki engellerin kaldırılması. Yeni sistemde hayır veren itirazları öne çıkaracak bu uyum yasaları çıkarmak lazım. Siyasi partiler ve Seçim yasaları değiştirmek lazım.

Seçim kanunu demokratik olmazsa oturmuş bir demokrasi olmaz. Cuntaların çıkardığı Siyasi partiler yasası ile yönetiliyor. Kaç tane seçim geçti kaç tane hükümet geçti hala bu kanunla yönetiliyor.

Türkiye bu yüzde 10 barajını ne kadar taşıyacak. Baraj sıfır olsun, niye bunu konuşmuyorsunuz.

Yeni sistemde yönetimle sorun olmayacak.

Almanya'da bir oy boşa gitmiyor, bizde milyonlarca oy çöpe gitmiyor.  Onun için baraj sıfır olmalı. Uzlaşma kültürünü geliştirir. 600 milletvekili nasıl seçileceği konusu. 500 tanesi dağıtılmış bölgesi ile seçildi. Liderlerin kontenjanı da olsun. 100 milletvekili Türk milletvekili olsun, partilerde bunu merkez yoklaması ile belirlesinler.

Mevcut sistemine göre nüfusa göre belirlenir. Seçme seçilme yasası 18'e düşürüldü. Bize gere seçmen sayısına göre milletvekili sayısı belirlenmeli.

 Düşünün bir ilde 200 bin seçmenle 4 milletvekili diğer tarafta da 380 bin seçmende 4 milletvekili seçiyor.

Alpu’da ne getirir ne götürür hesabı yapılmalıdır

Eskişehir'de futbolda zor günler geçiriyoruz ama basketbolda yüzlerimiz gülüyor.

Eskişehir sanayi şehri, eğitim şehri, tarım şehri, sanat şehridir. Taşeron işçilere verilen kadro sözünü niye yerine getirmiyorsunuz. Asgari ücretlilerimiz açlık sınırının altında bir maaşla geçinmeye mahkum edilmiş vaziyette. Çiftçilerimizde giderler çok yüksek. Ürettiklerine yüzde 30 artış var ama mazotta, gübrede yüzde yüz artış var. Ekmeği 5 liraya geçmeyecek diyor fırıncı işverenleri. Üreticiden 70 kuruşa alınan buğday vatandaşa 5 TL olarak sunuluyor. Hayvancılık en büyük problemlerinden biri. Et ve süt bir türlü ucuzlatılamıyor. Çünkü üretim yapılmıyor. Üretime verilen desteği hayvancılığa desteğin hesabı verilsin. Ne kadar destek verilmiş ne kadar karşılığını alınmış, bunu söylesinler.

Biz et ve süt problemimizi çözmek istiyorsak yolu doğrudan üretiye verilen destektir.Yeni tarım alanları otlaklar oluşturmak gerekiyor.

Alpu'da santrali enerji için yapılmış olarak düşünebilir ama Eskişehir ovasının da tarımın da hayvancılığın da bitirileceğinin hesabını yapmalısınız. Dünya nasıl yapıyorsa siz de öyle yapmalısın. Ne getirir ne götürür hesabını yapmadan başlatılmamalıdır.

Eğitim problemi çözmeden başka problemleri çözemeyiz. Ekonomik sorunları nasıl çözeceğiz, bilim teknoloji gerekiyor. Bilim eğitimden geçiyor. Meslek okulları yaygınlaştırılmalı. Ortaokul seviyesinde çocuklar yetiştirilmelidir.

İyi parti hala Evet ‘Hayır’a takılı kalmış

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşaner'in son konuşmasını izledim. Hala Evet-Hayır'a takılı kalmışlar. İktidar olurlarsa eski sisteme döneceklerini söylüyorlar. Biz ayrışmaya değil birleşmeye ihtiyacımız var.

Şu an emperyal güçler Türkiye'ye saldırıyor. Hedef Cumhurbaşkanı Erdoğan değil, Türkiye Cumhuriyeti'dir.

Buradaki mücadelede Nato rezaletine karşı hükümetin ve Cumhurbaşkanının yanında olmak bir milli görevdir. Biz devletin ve milletin yanındayız. Devletin ve milletin çıkarlarının yanındayız.”

Editör: TE Bilişim