Saadet Partisi Eskişehir İl Başkanlığı Eğitim Başkanı Şevket Ünal, Murat Dağı’ndaki siyanürlü altın aranması ve ÇED raporu’nun verilmesinin kendilerini çok üzdüğünü söyledi.

Allah’ın kullarına ihsan ettiği en büyük nimetlerden birisi olduğunu ve suyun hayat olduğunu kaydeden Ünal, “Ancak su nimeti, belli bir azınlığın mutlu olması için suyun kirletilmesini girişimlerine şahit oluyoruz. Şehrimizin suyunun temin edildiği ve tarım arazilerinin suyunu karşılayan Murat Dağı’nda siyanürlü altın aranması için olumlu ÇED raporu verilmesi bizleri üzmüştür, endişelendirmiştir. Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Ecdadımızdan miras aldığımız tertemiz suları gelecek nesillere zehirleyerek mi teslim edeceğiz” dedi.

Televizyonlarda sigara bırakma ile ilgili bir kamu spotunu hatırlatan SP Eskişehir İl Başkanlığı Eğitim Başkanı Şevket Ünal şunları söyledi:

“Orada verilen mesaj çok anlamlı. ‘Onlar kazanırken, biz kaybediyoruz’. Birileri siyanürle, ağaç kesimleriyle, doğa katliamlarıyla servet kazınırken biz geleceğimizi kaybetmeyelim. Yabancılara ikram edilen birkaç ton altının toprağın altında kalması ile sarsılacak bir ülke değiliz. Yapmamız gereken, doğaya zarar vermeden maden arama, çıkarma ve işleme tekniklerini geliştirecek ar-ge çalışmalrını bir an evvel başlatmaktır.”

Editör: TE Bilişim