CHPde daha önce çeşitli görevlerde bulunan, milletvekili aday adayı olan Metin Tomsuk, 23 Şubat 2020 tarihinde yapılacak olan CHP İl Başkanlığı seçiminde aday olacağını açıkladı.

Parti binası önünde yaptı basın açıklamasında bulanan Tomsuk, CHPni Eskişehirde birinci parti, Türkiyede iktidar yapmak için il başkanlığı görevine talibim dedi.

En kısa sürede demokratik parlamenter düzene dönülmesi için ülkenin CHP iktidarına ihtiyaç olduğunu kaydeden CHP İl Başkan adayı Metin Tomsuk şunları söyledi:

Bağımsız ve tarafsız yargının yeniden düzenlenmesi, laik, demokratik, özgürlükçü, aydınlanmacı, akılcı ve bilimsel bir eğitim sisteminin yeniden kurulması için, Cumhuriyetimizin ilkeli ve barışçı dış politakısının yeniden inşa edilmesi için, yerleşim ve toprak düzenin yeniden kurulması, üretimin artırılması, köylümüzün emeğinin karşılığını alması için, coğrafi, demokgrafik, sektörel dengeleri gözeten, üretken bir kalkınma modelinin geliştirilip uygulanması için, bütün yolsuzlukların hesabının sorulması için, aile kurumunu korumak, herkese iş, aş, huzur ve güvenin sağlanması için, kadın cinayetlerinin önlenmesi için, bir tane yavrumuzun yatağa aç girmemesi için, çocuk istismarına son vermek için, emeklimizin sefaletten kurtarılması için, tem emekçilerin ve çalışanların emeğinin karşılını alabilmesi için kültürel değerlerimizin korunması için, doğal çevremizin korunması ve talanın önlenmesi için, CHP iktidarına gereksinim vardır. Bu irade Bizde vardır. Biz varız milyonlarız.

Tomsuk, seçildiği günden itibaren ekimi ile çok çalışcağını söz vererek sevgi, barış ve kucaklaşmak için delegelerden destek istedi.  

Adaylıktan vazgeçmem

Eskişehir Büyükşehir Belediye Baykanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in tek aday konusundaki görüşleri ile ilgili gazetecilerin sorusuna yanıt veren Tomsuk, parti içi demokrasi için aday olduğunu bunun dışında da adaylıktan vazgeçmeyeceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim