CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehirli kadınların Odunpazarı Belediyesi Sanat ve Meslek Kursları ve Halk Merkezleri’nde farklı branşlarda aldığı eğitimlerde ortaya çıkardığı ürünleri satışa çıkardığı stantları ziyaret etti. Kadınlarla sohbet eden Çakırözer, kadınların ev ekonomisine katkı sunmalarına imkan veren Odunpazarı Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Bir toplum kadınlarıyla gelişir, büyür, saygınlık kazanır. Bir toplumda kadınlar güçlüyse, o toplumda güçlüdür” dedi.

ODUNPAZARI’NDA STANTLARI GEZDİ

Odunpazarı Belediyesi Sanat ve Meslek Kursları ve Halk Merkezleri’nde farklı branşlarda açılan atölyelere katılan kadınlar, atölyelerde ürettiklerini ev ekonomilerine katkıda bulunmak için haftanın belirli günleri Odunpazarı Meydanı’nda açtığı stantlarda satışa sunuyor. Kadınların açtığı stantları ziyaret eden CHP’li Çakırözer, kadınlara ortaya çıkardığı el emeği göz nuru ürünleri için teşekkür etti.

KADININ SEVİYESİ GELİŞME SEVİYESİDİR

Stantları gezerek el emeği, göz nuru ürünlerini sergileyen kadınlarla sohbet eden Çakırözer, bir toplumun kadınlarıyla var olduğunu söyleyerek, “Kadınların toplumda bulundukları konumu çok önemlidir. Bir toplum gelişecekse, büyüyecekse, uluslararası saygınlık kazanacaksa bunun tek bir ölçüsü vardır o da kadınlardır. Kadınlar bir toplumda saygın konumdaysa, kadınlar eğitimin önündeki bütün engelleri aşıp gerçekten de iyi bir eğitim alabiliyorlarsa o toplum dünyanın en saygın toplumlarından birisi olur” diye konuştu.

BELEDİYELERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Eskişehir’de Belediyelerin açtığı kurslara katılan kadınların hem sosyalleştiğini hem de Odunpazarı Meydanı ve şehrin farklı bölgelerinde açtığı stantlarda kurslarda yaptıkları ürünleri satarak ev ekonomisine katkı sağladığını belirten Çakırözer, “Eskişehir’de Büyükşehir Belediyemiz, Tepebaşı Belediyemiz ve Odunpazarı Belediyemiz hayata geçirdiği Beldeevleri ve Halk Merkezleri ile sadece kadınlarımızın değil, çocuklarımızın da sosyalleşmesine katkı sağlıyor. Kadınlarımızın, çocuklarımızın sosyalleşmelerine, kurslarda eğitim almalarına katkı sağlayan her üç belediyemizle de gurur duyuyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim