AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, Tepebaşı Belediyesi'nin kabul ettiği AK Partili Tepebaşı Belediye Meclis Üyelerinin karşı çıktığı ve oy çokluğu ile kararı alınan Hoşnudiye ve Eskibağlar mahallelerindeki sokaklara bağlı bazı adreslerin (Fabrikalar Bölgesi ) noktasal olarak içkili yerler bölgesine dahil edilmesi kararının Eskişehir 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesi konusuyla ilgili açıklama yaptı.
AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, "Geçtiğimiz dönemlerde Barlar Sokağı’nda yaşanan asayiş olayları dolayısıyla ilimizde ve bölgemizde sorunlar yaşandı. Tepebaşı Belediyesi tarafından bazı adreslere noktasal olarak içki ruhsatı verilmesini doğru bulmuyoruz. Tepebaşı Belediyesi tarafından alınan kararı AK Parti olarak doğru bulmadığımızı daha önce de dile getirdik. Mecliste partililerimizin karşı çıktığı ancak oy çokluğu ile alınan kararın iptali için Eskişehir 2. İdare Mahkemesine iptal davası açtık.
AK Partili Belediye Meclis Üyelerimizin karşı çıkmasına rağmen oy çokluğu ile Tepebaşı Belediyesinin 07/01/2016 tarihli 33 sayılı kararı ile; Eskibağlar Mahallesi 738. Sokak No.7 ve Hoşnudiye Mahallesi Doğruer Sokak No.10 adreslerinin içkili yer bölgesine dahil edilmesinin hukuka aykırı olduğu, Espark ve Özdilek alışveriş merkezleri ile Acıbadem hastanesine yakınlık yönünden gerekli şartların sağlanmadığı, noktasal olarak içkili alan belirlenemeyeceği iddiasıyla iptal istemi davası Eskişehir 2. İdare Mahkemesi tarafından kabul edildi.
 Eskişehir 2. İdare Mahkemesi’nin 14/07/2005 günlü 9207 Bakanlar Kurulu Kararı ile çıkarılan ve 10/08/2005 günlü 25902 sayıl resmi Gazetede yayımlanan işyeri açma ve Çalışma Ruhsatlarına Dair yönetmeliğin tanımlar başlıklı 4. Maddesinin H bendine, 29,30 ve 31 maddelerine göre Tepebaşı Belediyesinin 07/01/2016 tarihli 33 sayılı kararının iptal edilmesine davalı taraf Tepebaşı Belediyesinin Ankara Bölge İdare Mahkemesinde istinaf yolu açık olmak üzere oy birliği ile karar verdi.
Bu karar alınmadan önce meclis üyelerimiz kararın yanlış olduğunu ve içkili yer bölgesine aldığı alanın insanların toplu olarak alışveriş yaptığı alan olduğu gibi aynı zamanda özel bir hastanenindi burada bulunduğunu belirttik. Mahkemede yasal altyapısı olmayan bu kararın iptaline hükmetti.
Şimdi belediyenin Ankara Bölge İdare Mahkemesinde istinaf yoluna başvurup başvurmamasını bekliyoruz. Umuyoruz ki Tepebaşı belediyesi bu yolu kullanmaz ve içkili yerleri toplumun yoğun olarak kullandığı alanlardan uzak tutar.
Biz AK Parti olarak bu konunun takipçisiyiz. Yargı kararı ile birlikte Hastane, alışveriş merkezi ve üniversiteye yakın bir alan büyük bir tehlikeden kurtarılmıştır. Toplum yararına verilen yargı kararına belediyenin uymasını ve bu bölgenin gelecekte içkili yerler bölgesi haline gelmesi tehlikesinin ortadan kaldırılması için Tepebaşı Belediyesinin karara uymasını bekliyoruz ” dedi.
 
Editör: TE Bilişim