GÜLÇİN ÖZDEN

ESKİŞEHİR (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Fikri Sağlar, “75 milyon yurttaşımız, eğer Recep Tayyip Erdoğan’ı veya bugünkü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ilgi göstermiş olsaydı yüzde 51’den fazla oy verirlerdi” dedi.

Partisinin il binasını ziyaret eden Fikri Sağlar, burada düzenlenen basın açıklamasında, Cumhurbaşkanlığı’na Recep Tayyip Erdoğan’ın da, Abdullah Gül’ün de olmayacağını iddia etti. Sağlar, “Bugün tartışılan konu Cumhurbaşkanlığını Recep Tayyip Erdoğan mı yoksa Abdullah Gül mü olacağı doğrultusundadır. Her ikisi de olmayacak. Çünkü alınan yüzde 45 oy, bir Cumhurbaşkanı’nın seçimi için yeterli değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan yurttaşlarımız, 75 milyon yurttaşımız, eğer Recep Tayyip Erdoğan’ı veya bugünkü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ilgi göstermiş olsaydı yüzde 51’den fazla oy verirlerdi. Ama bunlara ve mevcut hükümetin yaptıklarına ilgi göstermediklerini açıkça söylemektedirler. O nedenle toplumun yüzde 55’i bugün yapılanlardan ve ortada bulunan aktörlerden şikayetçi. Tartışma zaten bir tüccar anlayışı ile sürdürülüyor. Nitekim bu tüccar anlayışının da basiretlisi ve basiretsizi var. Basiretsiz bir tüccar anlayışı ile sürdürülüyor. Yani her türlü hile, hurda, algı yönetme, toplum üzerindeki baskı, devletin bütün kuralları ile yurttaşın üzerine devletin bütün gücü ile yurttaşın üzerine gitme doğrultusunda bir anlayış sergileniyor” dedi.

ERDOĞAN VE GÜL BİR ELMANIN İKİ YARISI

Yüzde 45’lik oyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ya da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeni dönemde Cumhurbaşkanı olamayacağını kaydeden Sağlar, “Abdullah Gül de Recep Tayyip Erdoğan da, hangisi kendi aralarında Cumhurbaşkanlığı’na aday olacaklarsa, karar vereceklerse birbirlerinden farklı değillerdir. İkisi bir elmanın iki yarısıdır. Dolayısıyla olmayacaklarını yüzde 45’lik bir oya güveniyorlarsa da olmayacakları açıktır. Muhalefetin adayı, halkın adayı olacaktır. Her siyasi parti kendi meşrebine uygun ve Türkiye Cumhuriyeti’nde Cumhurbaşkanı olabilecek niteliklere uygun herkesi ortaya çıkartabilir” diye belirtti.

“İnternet Yasası’yla dünyaya kendimizi kapatmak istemekteyiz” diyen Sağlar, “Bugün Basın Özgürlüğü Günü’nde özgür olmayan bir basını Avrupa’da tek özgür olmayan ülkeyi oluşturmuşlarsa, İnternet Yasası’nın da dünyayla olan bağımızı keserek kapalı bir rejime doğru gitme doğrultusundaki isteklerini gösterir” şeklinde konuştu.

“ARTIK SUSURLUK BENZERİ ÇETELER ÇOK RAHATLIKLA KURULACAKTIR”

MİT Yasası ile ilgili olarak konuşan Sağlar, kimsenin güvenliği olmadığını savunarak şunları söyledi:

“Artık Susurluk benzeri çeteler çok rahatlıkla kurulacaktır. MİT Yasası’nı bu Cumhurbaşkanı, İnternet Yasası’nı bu Cumhurbaşkanı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Yasası’nı bu Cumhurbaşkanı onaylamıştır. Tıpkı bir noter gibi. Noter bile götürdüğünüz evraka ve giden kişinin her türlü seceresini inceler. Önüne gelene hemen imza atmaz ama bugün Abdullah Gül, baktığımız zaman hükümetten ve Başbakan’dan giden her türlü mesajın altına imzasını atabilmektedir. Böyle bir mekanizma olamaz. Bu devletin istikrarlı olduğu, uyum içerisinde olduğunu göstermez.”

“CHP’NİN ADAY BELİRLEME SÜRECİ HENÜZ BAŞLAMADI”

Bir basın mensubunun “CHP’de Cumhurbaşkanlığı için Yılmaz Büyükerşen’in de adı geçiyor bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusunu yanıtlayan Sağlar, “Büyükerşen, CHP’nin medar-ı iftiharlarından birisidir ama aday belirleme süreci henüz bizim partimiz içerisinde başlamamıştır. Sayın Büyükerşen Eskişehir’e önemli hizmetler yaptı. Sadece Eskişehir’e değil, Türkiye’deki belediyecilere de örnek olan hizmetler yaptı. Böyle bir mensubumuzun bulunması, bizim için bir şanstır. Önümüzdeki zaman içerisinde parti meclisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayını ortaya çıkaracaktır” diye ifade etti.

Editör: TE Bilişim