AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in zamlar ile ilgili sözlerine “Tramvaylar mazotla mı çalışıyor. Herşeyi hükümetin yaptığı zamlarla karşılaştırılmamalı” diye yanıt verdi.

Eskişehir’de zamların bir haftadır gündemi meşgul ettiğini belirten AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan, “Ulaşım ve suya yapılan zamları onaylamadıklarını bir kez daha dile getiriyorum. Büyükşehir zamları mazot, dolar gibi olaylara bağlamaya çalışıyor. Bakın İstanbul, Konya Kayseri gibi Büyükşehirlerde ulaşıma bırakan zam yapmayı indirim yaptılar. Tramvaylar mazotla mı çalışıyor. Elektrikle çalışıyor ve fazla elektrik harcamıyor. Otobüsçülerle konuşuyoruz, bu zammı kendilerinin istemediğini dile getirip başka sorunlarından söz ediyorlar” dedi.

Kalabak suyu zammına da karşı olduklarını vurgulayan Çalışkan, “Büyükşehir Belediyesi bütçesi 50 milyon, ESKİ 40 milyon fazla bütçesi var. Kalabak suyuna yapılan zammı da yüksek görüyoruz. Bütçedeki fazlalığı vatandaşların hizmetine sunsunlar. Büyükşehir alternatif yerine sadece zam yapılmasını uygun görmüyoruz. Ekim ayı Büyükşehir Belediye Meclisi oturumunda bu konuyu gündeme getirip görüşlerimizi kamuoyuna bildireceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim