İYİ Parti Eskişehir Milletvekili adayı Ömer İbrahim Sayın Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) hükümetin değil Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ordusu olduğunu söyledi. 
TSK’yı günlük siyasetin dışında tutacaklarını aktaran Sayın, “‘Türk Silahlı Kuvvetleri hükümetin değil Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ordusudur. Türk ordusunun milli ordu kimliğinden uzaklaşıp bir parti ordusuna dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz. TSK'yı günlük siyasetin dışında tutacağız. TSK içinde herhangi bir grubun, hangi neden ile olur ise olsun örgütlenmesine izin vermeyeceğiz. Değişen tehdit ortamı ve artan asimetrik tehditler, içinde bulunduğumuz dönemden itibaren orduların savaş organizasyon ve metotlarının keskin değişimini getirmiştir. Bu gelişmeler göz önünde tutularak TSK'nın Genelkurmay-Kuvvet-Ordu-Kolordu düzenini hızla yeniden yapılandıracağız”dedi.

Aday Sayın, İYİ Parti olarak iktidara gelmeleri durumunda Türk Silahlı Kuvetlerini yeniden teşkilatlandıracaklarını ifade ederek,Sayın,’Türk ordusunu kendi ihyaçlarının karşılanması bağlamında kendi kendine yeterli bir konuma getireceğiz. Bu bağlamda Türk ordusunun bünyesinden kopartılan askeri hastaneler ve askeri fabrikalar/tersaneler yeniden Türk Ordusunun bünyesine kazandırılacaktır.  GATA merkezli olarak askeri sağlık sistemini yeniden kuracağız. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan istihbarat ve istihbarata karşı koyma birimleri içinde yeni bir askeri iç istihbarat teşkilatı   kuracağız. Bu teşkila, yeni yasal düzenlemelerle, FETÖ ve benzeri terör örgütleri ve organize suç örgütlerinin askeri personele karşı faaliyetlerinin tespit ve önlenmesine yönelik görev ve yetkilerle donatacağız" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim