İYİ Parti Milletvekilleri adayları, parti yönetici ve üyeleri Tülomsaş önünde basın açıklaması yaparak Tülomsaş’ın Yüksek Hızlı Tren üretim süreci dışına itilmesinin kabul etmediklerini dile getirdiler.

İYİ Parti Eskişehir 1. Sıra milletvekili adayı Dr. Arslan Kabukçuoğlu, yaptığı açıklamada herkesin ortak çabası ve hedefi ülkenin ve şehrin refah düzeyini arttırmak olduğunu söyledi. Refah düzeyinin atrttırmanın yolunun; inşaat, tarım gibi emeği yoğun değeri düşük yatırım alanları yerine ileri teknoloji temelli katma değeri yüksek mal üretimine yönelmekten geçtiğini belirten Kabukçuoğlu, Eskişehir’in ticaret beceresi ve üretim potansiyeli sıralamasında 33. Sıraya kadar gerilediğini öne sürerek bunun sorumlusunun kamu yatırımlarını kısırlaştıran hükümet politikaları olduğunu kaydetti.

Hükümetin Eskişehir ve Türkiye’nin geleceğini olumsuz etkileyen kararlarına bir yenisini daha ekleyerek hayal kırıklığı yarattığını ifade eden İYİ Parti Eskişehir Milletvekili adayı Dr. Arslan Kabukçuoğlu, “Son birkaç yıldır TÜLOMSAŞ’da milli ve yerli yüksek hızlı tren setlerinin üretimini gerçekleştireceğiz diye umut üfleyen hükümetin bu konuda da kamuoyunu oyaladığı ortaya çıkmıştır. Yerli Üretim ve Tests Tesisi Kurulumunun Eskişehir’de olacağının, 76 adet YHT setinin Türkiye’de Tülomsaş tarafından imal edileceğinin şartnameye konulduğu bilinmekteydi. Ancak, 5 Nisan 2018 tarihinde yapılması planlanan ön yeterlilik ihalesine bazı eller uzanmış, ihale yapılmadan iptal edilmiştir” dedi.

Tülomsaş ve Eskişehir’in Yüsek Hızlı Tren setlerinin üretimi konusunda alternatifsiz tek merkez olduğunu belirten Kabukçuoğlu şunları söyledi:

“Bu şartlar altında şehrimiz ve halkımız için büyük önem taşıyan bu ihalede Tülomsaş’ın devre dışı bırakılması kabul edilemez. İYİ Parti bu tür yolsuzluklara göz yummayarak Eskişehir’in ve ülkemizin mefaatlerinin takipçisi olacaktır. Bizler İYİ Parti Milletvekili adayları olarak; seçildikten sonra söz konusu ihale şartnamelerine tekrar Tülomsaş’a haklı avantaj sağlayacak koşullarla yerli katkı şartını koyduracağımıza söz veriyoruz. Tülomsaş’ı Hafif Raylı Sistem araçlarının da üretim merkezi haline getireceğimize söz veriyoruz. “

Editör: TE Bilişim