Tunceli Belediye Meclisi’nin Tunceli’nin isminin Dersim olarak değiştirilmesi ve belediye hizmetlerinde Zazaca ve Kürtçe kullanılması yönünde çıkan karara İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş sert tepki göstererek, Tunceli’nin cumhuriyet, çağdaşlık ve aydınlık olduğunu söyledi.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu’nun bu çıkışını ‘talihsiz bir açıklama’ olarak geçiştirilemeyeceğini vurgulayan Ektaş,  “Bu açıklama, planlanmış, provakötör yaklaşımla bir meydan okuma, yeni bir ‘stres kaynağı’ yaratma çabasıdır. Hatırlanmalıdır ki Dersim; ortaçağdır, feodalizmdir, ağalar, şeyhler, şıhlardır, eşkiya Seyit Rıza'dır. Tunceli ise, Cumhuriyetin Kuruluşunda karanlığa, gericiliğe, yobazlığa, ihanete karşı  verilen mücadelenin adıdır” dedi.

Tunceli Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri, aldıkları bu kararla bir yandan Türkiye Cumhuriyetinin kurucu ilke ve değerlerine saldırmaya çalıştıklarını  bir yandan da Anayasal suç işlediklerini ifade eden İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş, kararı esefle kınadıklarını , aklı selimden uzaklaşmadan, Tunceli halkının sorunlarına odaklanan bir belediyecilik anlayışına odaklanmalarını tavsiye etti.

Editör: TE Bilişim