Türkiye’nin 81 ilinden TBMM’ye gelen İlçe Ziraat Odaları Başkanları,  Çiftçilerin yaşamış oldukları sorunları ve çözüm önerilerini, milletvekillerine  ziyaretlerde bulunarak gündeme getirdiler.

                Bu ziyaretler kapsamında , Eskişehir İlçe Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, Ailesi de çiftçi olan,  İYİ Parti Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu’nu ziyaret etti. Ziraat Odası  İlçe başkanlarıyla istişarede bulunan Kabukcuoğlu, başta Eskişehirli çiftçilerimiz olmak üzere Türkiye’nin tarımla kalkınması için ömrünü vakfetmiş, toprağına evladına sarılır gibi sarılmış çiftçimizin sorunlarını, dertlerini, İYİ Parti olarak, her zaman Meclis’te dile getirdiklerini ifade etti.

              Eskişehir tarım sektöründe aktör olan,  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Sulama Birliğine, Ziraat Odalarından, Ticaret Borsasına, her kurumu ziyaret edip Eskişehirli Çiftçilerin  dertleriyle yakından ilgili olduğunu,  Soru Önergeleri ve Meclis Araştırmalarıyla, çiftçinin sesi olmayı sürdürdüklerini belirten Kabukcuoğlu;  “  AB’nin IPARD (Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı ) programı kapsamında Türk Çiftçisinin işletmelerini daha modern seviyeye getirilmesi  ve  kırsalda yatırımların, istihdamın artması için sunduğu hibeler var. Ne yazıkki Eskişehirli çiftçilerimiz bu programa dahil edilmemiş. Yani Hibe için 42 il başvuru yapabiliyorken, Eskişehir’imiz dışarıda bırakılmış. Birkaç gün önce, Yazılı Soru Önergesiyle, bu konuyu Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’ye ilettim. Kırsal Kalkınmanın en önemli aktörü olan çifçitlerimize adil şekilde imkanlar sunulması gerektiğinin önemini belirterek, Program kapsamında destekelenen iller arasında Eskişehir’in niçin yer almadığını ve ileride yer alması için çalışmalar yapıp yapmadıklarını sordum. ” dedi.

              İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in “ İYİ Parti iktidarında, Amerikan, Kanada çiftçisi değil, Türk çiftçisi kazanacaktır” sözlerini hatırlatan Kabukcuoğlu; “Dünyada tarım stratejik alan olarak görülmekte. 17 yıldır tarımın geleceğini  planlayamayan iktidarın, bu plansızlığı yüzünden 2002 yılında tarım kesiminin toplam borcu 2 milyar 600 milyon lirayken, bugün 45 kat arttı. 119 milyar lira oldu.  Çiftçimiz emeğiyle ilmek ilmek işlediği toprağından kazandığını, yüksek tarım girdilerine, borçlarına ödemektedir.” dedi.

Editör: TE Bilişim