Büyük Birlik Partisi (BBP) Eskişehir İl Başkanı Şaban Bozbal, İzmir'de Alevi vatandaşların evlerinin duvarına ayrılıkçı yazı yazılması tepki gösterdi.

 "Anlaşılıyor ki Alevi- Sünni veya Şii- Sünni kavgası veya sövüşmesi belki de bin yıl daha devam edecektir" diyen Bozbal,  bu çekişmenin altında müthiş bir cehalet yattığını söyledi.

Bu olayın ilk olmadığını kaydeden Bozbal, “Tam iki sene evvel de Malatya'da kapılara çarpı atılarak kargaşa çıkarılmaya çalışılmış,başarılı olunamamıştır.Bu günde aynı zihniyet iş başındadır. Bana göre de dünyanın en yanlış ve en tehlikeli, en boş, en manasız- mantıksız çekişmesi-dövüşmesi; Alevi- Sünni bölünmeleri, düşmanlıklarıdır” dedi.

Türkiye topraklarının, sevginin, birlikte yaşama kültürünün yeşerdiği topraklar olduğunu ifade eden BBP Eskişehir İl Başkanı Şaban Bozbal şunları söyledi:

“Bizler, Aleviler-Sünniler, Kürtler, Türkler, bin yılı aşkındır bu topraklarda ‘etle tırnak’ gibiyiz. Aynı çorbayı paylaştık. Aynı tastan su içtik. Acımızda beraber ağladık, düğünümüzde beraber eğlendik. Semahımızda da, halayımızda da birlikteydik.

Alevi-Bektaşi inancı ve irfanı, Osmanlı’nın üç kıtaya taşıdığı hoşgörünün kaynağıdır. Hacı Bektaş’ın nefesidir bizi diri tutan, kardeş kılan. Farklılıklarımız yok mu? Elbette var. Farklı olmak insanın fıtratında olan bir şeydir. Biz farklılıklarımızı, insanlığın, medeniyetin her zaman zenginliği olarak gördük. Kavga, ayrıştırma nedeni olarak görmedik. Bu farklılıkları kaşıyıp bizi ancak ayrıştırarak, kavga ettirerek bölmeye çalışanlar, hep oldu. Bundan sonra da olacaktır.

Aramızda ihtilaflar varsa, bunu konuşarak, anlaşarak, birbirimizi ötekileştirmeden, dinleyerek anlayarak çözeceğiz. Bin yılı aşkın bir süredir nasıl beraber yaşadıysak kardeşlik bağlarımızı güçlendirerek yaşamaya devam edeceğiz.

Kardeşliğin vatanı Türkiye’de, ne Sünni’yi Alevi kardeşlerinden, ne de Alevi’yi Sünni kardeşlerinden ayırarak birbirine kırdırmak mümkün değildir. Bunun zamanı geçti. ‘Birileri’ ABD/İsrail’in devlet çıkarları için yada her ne sebep olursa olsun,kardeş kavgası çıkarmaya yeltenirse, karşılarında ilk önce tüm halkımızı göreceklerdir.

Herhangi bir vatandaşımızın etnik, mezhebi, sosyal ya da siyasal kimliğine yapılan saldırıyı hepimize yapılmış sayarız. Birliğimizi ve dirliğimizi koruyacak toplumsal tecrübeye sahibiz.

 Sünni/Alevi düşmanlığını körükleyen her türlü girişimi nereden gelirse gelsin lanetliyoruz."

Editör: TE Bilişim