Körfez ülkelerinin Katar’a karşı birleşmesi ve İran’da düzenlenen terör saldırıları değerlendiren Saadet Partisi Eskişehir İl Başkan yardımcısı ve Teşkilat başkanı Kadir Ateş, terör saldırıları karşısında İslam ülkeleri yöneticilerinin sağduyuyu kaybetmemesi gerektiğini söyledi.

Ortadoğu’da oynanan oyunların ve yaşanan çatışmaların altında  yatan hedefin siyonizmin hedefleri ile aynı olduğunu belirten Ateş, “Bunun tamamının arkasında bir akıl var, birileri bir şeyler planlıyor. Kaos ortamıyla herkes birbiriyle uğraşırken kuvvet güç kaybına uğruyoruz. Arkasından bu bölgede emeli olanlar için kolay lokma haline geliyor” dedi.

Ortadoğu barışına Türkiye’nin öncülük etmesi gerektiğini ifade eden Ateş, “Türkiye’ye tarihi bir görev düşüyor. Bölgemiz de İslam ülkelerinin kendi aralarında büyük çatışmalar yaşanması durumu hiçbirimize fayda sağlamaz. Bundan dolayı üzeride durulması gereken tek konu İslam ülkelerinin bir araya gelmesi olmalıdır. Ülkeler arası sorunların konuşulup barış içinde bir çözüme kavuşturulması için toplanılmalıdır. Türkiye öncülük edecek tek ülke Türkiye’den başkası olamaz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim