CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in 'Türkiye'nin parlayan yıldızı' olarak yorumladı.

Eskişehir'de sendika ve esnaf temsilcileri ile görüşmek için Eskişehir’e gelen Yeşil,  Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti.

Milletvekili Yeşil’in de öğrencisi olduğunu ifade eden Büyükerşen,  bir çok öğrenciyi yetiştirdiği vurguladı. Büyükerşen, "Öğrencilere siyasete atılıp hayırlı işler yapın demiştim. Bir kısmı tutmadı, bazıları da tuttu. Siyasette atılan öğrencilerin faydalı işler yaptığını görüyorum” dedi.

Aydınlık günlerin  tüm insanlığa hiç kimseye ayırmadan gelmeleri için çalıştıklarını belirten  Yeşil, 

Sistemin içinden gerektirdiği anlamsız ve olumsuz şeyler ağır yükümlülük getiriyor. Kavga atmak biriyle çatıştırmak öteleştirmek değil demokrasiyi yerleştirmek için çalışıyoruz. Sizlerin eserini görüyoruz. İnsanlık böyle kolay kolay aşmamış, emek mücadelesi yaşam mücadelesi vermiş. Bizi yönetenler bize bu yetkiyi veren halkımıza daha yetkin yerel yönetimlere versin.

Türkiye'de  parlayan yıldızımızsınız daha da arttırmamız gerekir. Sınırları aşmış insansın. Yurtdışına gittiğimizde söylüyorlar, duydukça mutlu oluyoruz, övünç duyarız.

Sevgiyi dostluğu geliştiren, Eskişehir’e değil eskiyi bütünleştiren, samimiyetle barışı, demokrasiyi, sevgi dolu bakışınız tüm belediyelerimize  ülkemize egemen olur.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen gazetecilere tavsiyede bulunup, tartışmaları kavga diye lanse edildiğini belirterek, "Lütfen fikir tartışmaların kamuoyuna kavga ettiler diye lanse etmeyin. Fikir tartışmalarında sesler yükselebilir ama bu kavga değildi" dedi.

Ayrıntıları videodan izleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim