Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, Özel Halk Otobüs İşletmecileriyle belediyelerin karşı karşıya getirildiğini belirterek bu kargaşalığın tek mağdurunun 65 yaş üstü yaşlılar ve emekliler olduğunu söyledi.

Parti olarak yıllardır belediyelerin özerk kuruluşlar olmasını ve kurumlardan vergileri kendilerinin toplaması gerektiğini savunduklarını belirten Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, “Toplanan bu vergilerle de kamu hizmeti olan ulaşım, su, temizlik ve çevre hizmetlerinin ya ücretsiz ya da çok cüzi bir ücretle yapılması gerektiğini belirttik. AKP Hükümeti bir an önce belediyelerin özerk kurumlar olması gereken yasayı çıkarmalı ulaşım, temizlik vb. gibi hizmetler acilen kamulaştırılmalı ve ücretsiz olmalıdır” dedi.

65 yaş üstü yaşlı ve emeklilerin mağduriyeti derhal giderilmesini yasa çıkartılıncaya kadar geçen süre içinde Özel Halk Otobüsü sahiplerinin alacaklarının merkezi bütçeden sağlanmasını isteyen Öge, 2015 bütçesinin A’dan Z’ye işçi ve emekçiler lehine yeniden düzenlenerek asgari üretin en düşük 2 bin TL olması, vergi alınmaması talebinde bulundu.

Editör: TE Bilişim