CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar’ın gündem ile ilgili değerlendirme yapmasıyla başlayan toplantı da Ak Parti eleştirildi.

 AKP’nin etnik kökene dayalı sizler ve bizler ayrımıyla ülkeyi kan gölüne döndürdüğü belirterek konuşmasına başlayan CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar, “Ülke adeta bir iç savaş halinde. Buradaki en büyük neden AKP’nin bunları açılım adı altında polisin askerin elini kolunu bağlamasıdır. Burada sanki bu olaylar çok büyük boyutlara ulaşmış gibi Torba Yasa adında bir yasa çıkarmaya kalkıştı. Bu yasada tamamen ülkemizi hukuk devletinden çıkarıp, polis devleti kurma adına yapılan bir adımdır” şeklinde konuştu.

 

TORBA YASA’NIN ÇIKMASINI ENGELLEYECEĞİZ

 

AKP’nin çıkarttığı yasaları sanki terör olaylarını engelleme adına yapıyormuş gibi göstermeye çalıştığını ifade eden İl Başkanı, “ Oysaki bu yasa çok daha önceden hazırlanmış, tamamen AKP’nin baskıcı faşist bir düzen kurma adına yapmış olduğu, siyasi bir çalışmadır. İnanıyorum ki biz Cumhuriyet Halk Partililer merkezimiz, merkezde ki illerimiz, illerimizdeki görevli arkadaşlarımız, yine bunların çıkardığı yasaya meydan vermeyerek, anayasa mahkemesine başvurup bu yasanın çıkmasını engelleyeceğini düşünüyorum” dedi.

 

ÜLKENİN ÇİMENTOSU OLAN HUKUK AYAKLAR ALTINDA

 

17 ve 25 Aralık operasyonlarında soruşturmaların gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle, mahkemenin verdiği takipsizlik kararının adalet adına yüz karartıcı bir olay olarak değerlendiren Çuhadar, “ Yapılan HSYK seçimleri sırasında hakim ve yargıçların siyasi kimliklerinin ortaya çıkarılmasıyla utanç verici şeyler yaşandı. Hangi yargıç hangi hakim hangi siyasi düşünceye ait, neyi temsil ediyor, bu durum bütün kamuoyuna lanse edildi. Ülkenin çimentosu olan hukuk ayaklar altına alınmış oldu ve bunun neticesinde görüyorsunuz ki, AKP kendi savcısını, kendi hakimini atamak için mücadele etmekte. Türkiye haksızlık ve hukuksuzlukların yaşandığı bir ülke. Bizler birlik beraberlik içinde bunu aşacağız” ifadelerini kullandı.

BEHÇET HASTALIĞINA YAKALANMIŞ OLABİLİRLER

 

Türkiye’de Eskişehir’in model bir şehir haline geldiğini belirten Çuhadar, “Turizmin merkezi haline gelen Eskişehir’e sadece turistlerin gezmeye değil aynı zamanda tüm Türkiye’deki belediye bürokratlarını ağırlayan rol model olmuş bir kentte yaşıyoruz. Akp yöneticileri bunu ya görmüyor ya da Behçet Hastalığı’na kapılmış olmaları gerekir” şeklinde konuştu.

 

 

TÜRKİYE’Yİ GETİRDİKLERİ NOKTA BELLİ

 

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı’nın düzenlediği bir danışma kurulu sırasında yaptığı konuşmaya değinen CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer  ise, Ak Parti Tepebaşı bir danışma kurulu yaptı ve orada İlçe Başkanı şöyle bir konuşma yaptı ve dedi ki, ‘bizim yaptığımız büyük işlere CHP’lilerin akılları ve hayalleri yetmez.’ AKP’liler bir şeyi karıştırıyorlar, yerel yönetimlerin yasayla belirlenmiş görevleri var. AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı biz büyük işler yaparız diyor. Doğru söylüyor. Büyük işler yapacağız diye Türkiye’yi getirdikleri nokta belli. Herhalde bunların büyük Türkiye’si, ülkenin bölünmesi ve kardeşi kardeşe düşman etmek olsa gerek” dedi.

 

Editör: TE Bilişim